Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Solni cvet v platneni vrečki 125 g

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

Solni cvet v platneni vrečki 125 g

6,50 €

"Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo"


 

 
b2

Solni cvet nastaja na površini slanice iz kristalov soli, ki tvorijo značilno navzdol obrnjeno piramidno strukturo v obliki tanke, krhke skorje. Je bele do rahlo rožnate barve. Okus ni ostro slan, ampak bolj bogat, zaokrožen in zelo prijeten. Solni cvet harmonično dopolni okus jedi, kar najbolj pride do izraza pri tistih jedeh, ki se jih dosoljuje na krožniku, od solat do morskih in mesnih specialitet. Le tako namreč jed pridobi okus in rahlo aromo teh krhkih kristalov. Izdelek je pakiran v stekleničko s plutovinastim zamaško in je opremljen z deklaracijo v slovenskem, italijanskem, angleškem, nemškem in ruskem jeziku.

 

Najdragocenejši pridelek Piranskih solin je solni cvet, katerega drobni piramidarsti kristali bele do roza barve nastajajo le ob brezveterju, saj jih zmoti že najmanjši val. Ko pride čas pobiranje solnega cveta, jih v tankem sloju na površini solnih polj z največjo ljubeznijo solinarji nežno poberejo s posebej prirejeno mrežico, ki je vpeta v leseni okvir. Ker se solni cvet Piranskih solin odlikuje z veliko mero mineralov in s posebej izrazitim okusom ter vonjem, mu strokovnjaki kulinarike priznavajo, da kakovostno presega vrsto v svetu čisalnih sort "la fleur de sel."

 Zato ga sladokusci in izvirne kuhinje vse bolj prepoznavajo ter uporabljajo kot nepogrešljiv dodatek, ki s svojim okusom harmonično dopolni jedi, ki se jih soli šele na krožniku. Le tako namreč jed pridobi okus in rahlo aromo teh krhkih kristalov. Solni cvet postavimo na naši jedilni mizi v ospredje, tako kot to storimo z najboljšim ekstra deviškim oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Med poznavalci si namreč ustvarja položaj ene najboljših morskih soli na svetu in zaradi dolge tradicije pridelave, majhnega območja, na katerem ga pridelujejo z veliko vloženega dela, dobiva v sodobni kulinarki prav poseben značaj.

 

 

Vrednote podjetja

 

Vrednote podjetja

 

Podjetje Soline Pridelava soli d.o.o. ima pridobljeno koncesijo za upravljanje Krajinskega parka Sečoveljskih solin. V podjetju se že vse od svojega obstoja zavedamo pomena sodelovanja z lokalnim okoljem, ohranjanja naravne in kulturne dediščine ter trajnostnega razvoja. Glavne vrednote podjetja so utemeljene na več kot 700 let stari tradicije naravnega sobivanja človeka in narave in ohranjanja solinske krajine.

S številnimi projekti, ki jih izvajamo v sodelovanju z okoljem, v katerem delujemo in poslujemo, dejavno vključujemo številne družbene in interesne skupine, s katerimi skrbimo k razvijanju odgovornosti do naravnega okolja.

Vso dejavnost, ki jo opravljamo na območju Krajinskega parka Sečovljske soline, uravnavamo in izvajamo v skladu s postavljenimi zavezami in cilji. Na spoštovanju do narave temeljijo tudi naše blagovne znamke, ki predstavljajo poslanstvo podjetja:

  • Piranske soline
  • Lepa Vida
  • KPSS


Krovni slogan je Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo.Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka Ne

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: