Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

BROKEN BONES LONDON DRY GIN

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

BROKEN BONES LONDON DRY GIN

34,95 €

 

"In tako je tukaj – slovenski gin. Uživajte."


 
 

 

 
b2

BROKEN BONES LONDON DRY GIN

svež in eteričen brinov gin, izdelan na osnovi prepleta tradicionalnih receptov in značilnosti slovenske dežele. Receptura vključuje izbrane brinove in šipkove jagode s Krasa, lipove cvetove ter še druga tradicionalna zelišča.   

Njihova posebnost je gin z dodatkom šipka in lipe, ki ju odmerjeno dodamo pred destilacijo; celoten postopek izoblikuje brinovo eterični, rahlo citrični značaj pijače. Na Krasu, kjer nabiramo brinove jagode, združba brinovih in šipkovih grmov odlično uspeva. Kombinacija njunih plodov se enako dobro obnese tudi pri pripravi našega gina. Dodatek šipka prispeva k njegovemu izrazitejšemu okusu, ko ga mešamo s tonikom.

Ker trdno verjamemo v naravne procese in želimo ohraniti poln okus uporabljenih sestavin, naš gin ni hladno filtriran in nima dodanih nobenih sladkorjev. Ves gin je narejen v majhnih serijah, pri čemer smo pozorni na vsako podrobnost.

Vsebina: 50 cl

Vsebnost alkohola: 45 %


BROKEN BONES

Broken Bones je majhna destilarna, rezultat strasti dveh prijateljev, ki si delita družinsko tradicijo proizvodnje piva, vina in žganih pijač. Obdarjena z znanjem iz preteklosti sta Borut in Boštjan želela izdelati nekaj drugačnega – slovenski viski in gin, pijači, ki bi v sebi elegantno združili vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja in razpoznavni pečat Slovenije. Postopke, ki so ju pripeljali do želenega cilja, sta razvila v letih premišljenih preizkušanj. Edinstvena žganja so zahtevala tudi posebno destilacijsko opremo, izdelano po naročilu na osnovi njunih specifikacij.

Ime Broken Bones je nastalo po spletu okoliščin ˗ julija 2016, ko sta partnerja polnila sode s prvim viskijem, namenjenim za kasnejšo prodaja, sta oba pristala na urgenci. En z zlomljeno nogo, drugi s počeno nosno kostjo. Zloma, ki na srečo nista bila huda, sta botrovala poimenovanju viskija in destilarne, za katera sta tedaj še iskala ime.

Vsa žganja Broken Bones so izdelana v majhnih serijah. Pri izdelavi je pozornost izdelovalcev namenjena vsaki podrobnosti, kar odlikuje vsako serijo posebej.

In tako sta tukaj – slovenski viski in gin. Uživajte.


EKIPA

Boštjan Marušič

Ustanovitelj, direktor

Diplomirani inženir računalništva in izkušen podjetnik. Ljubitelj različnih vrst alkoholnih pijač, ki se je po poroki dodobra seznanil z obdelovanjem trte in pridelavo vina, ki ima v družini njegove žene bogato tradicijo. Izučil se je za kletarja in pokuševalca. Pred desetletjem je pričel variti pivo in v Angliji pridobil diplomo za njegovo varjenje. Trenutno je na poti k diplomi iz destilacije viskija na cenjenem British Institute for Brewing and Distilling.

Z Borutom se je srečal leta 2011, skupaj sta pričela eksperimentirati z alkimijo viskija in gina. Z izkušnjami iz številnih predhodnih uspešnih poslov sta se podala na pot izdelovanja lastnih žganih pijač edinstvenih okusov. 


Borut Osojnik

Ustanovitelj, glavni destiler

Profesor filozofije z bogatimi poklicnimi izkušnjami tudi na področjih, ki so daleč od njegove osnovne izobrazbe. Ljubitelj viskija od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja. Uvažati in prodajati ga je začel skoraj takoj po začetku svobodnega podjetništva po osamosvojitvi Slovenije. Najbolj uveljavljena znamka viskija, ki ga je uvažal, je The Famous Grouse. Vina njegovega deda so na vinskih festivalih prejemala nagrade. Njegov oče, kemik, je destiliral različna sadna žganja, in med drugim izumil več tipov destilacijskih kotlov za različne namene. Prvih skrivnosti umetnosti izdelovanja alkoholnih pijač se je Borut naučil pri njem. Borut je bil tudi del slovenskega gibanja, ki je 90-ih letih oživilo absint.