Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

BIO HLADNO STISKANO BUČNO OLJE KOCBEK

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

BIO HLADNO STISKANO BUČNO OLJE KOCBEK

10,00 €

Bio Bučna olja, s postopkom hladnega stiskanja iz izbranih

in prečiščenih bučnih semen, so olja najvišje možne kakovosti.


1

 

OLJARNA KOCBEK

 

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami nudi vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena olja. 

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

BIO hladno stiskano bučno olje KOCBEK

Narejeno je iz izbranih in prečiščenih bučnih semen najvišje kakovosti. Pri postopku hladnega stiskanja ni nobene obdelave semena. Semena se ne meljejo, ne segrevajo ali pražijo, temveč se samo iz celih semen iztisne olje. Olje je zaradi tega nekoliko svetlejše – zeleno rdečkaste barve, zelo nežnega vonja in okusa, ki je enak okusu surovega bučnega semena. Izkoristek pri predelavi hladno stiskanega bučnega olja je bistveno manjši, saj pri takšni predelavi za liter hladno stiskanega bučnega olja potrebujemo vsaj šest kilogramov bučnih semen.

Olje zaradi postopka hladnega stiskanja ohrani vse hranilne snovi (vitamine in minerale), ki so jih vsebovala semena. Bio Hladno stiskano bučno olje je bogat vir tokoferolov, kajti olje vsebuje okrog 50 mg vitamina E v 100 g olja*.

V oljarni Kocbek še danes ohranjamo tradicijo predelave, ki smo jo začeli leta 1929. Sodelujemo z lokalnimi (domačimi) pridelovalci in uporabljamo izključno surovino (bučna semena) slovenskega porekla.

Neto količina: 0,10l, 0,25l,

 

* V skladu z določili iz 1.odstavka 8.člena Uredbe 1924/2006 in njene priloge. ŠPBO je bogat vir tokoferolov, vezanih na vsebnost vitamina E, saj jih izdelek vsebuje v znatni količini, določeni v Prilogi Direktive 90/496/EGS oz določenih z odstopanji, odobrenimi v členu 7 Uredbe (ES) št. 1925/2006.


Rok dobave izdelkov Oljarne Kocbek je od 3 do 5 dni.


OLJARNA KOCBEK

Njihova zgodba se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta, ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Od leta 1994 se kot edini ukvarjajo s hladnim stiskanjem, kjer se semena ne obdelujejo (meljejo, pražijo in stiskajo) temveč se s posebno stiskalnico iz semen direktno iztisne olje. Pri tem postopku je max. temperatura obdelave 40° C in tako nastane popolnoma naravno olje, ki je po vonju, barvi in okusu skoraj identično semenu. Ta olja so zelo blaga in v sebi ohranijo tudi vse vitamine in minerale, ki so zelo pomembni za naš organizem. 

Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistočo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov..). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje. Najdete jih na Stari Gori, ob glavni cesti, ki vas popelje v smeri G.Radgona - Radenci - Kapela - Sveti Jurij ob Ščavnici - Ptuj. To je SV del Slovenije -Ščavniška dolina - v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini neokrnjene narave Blaguškega jezera.

KOC1

Posebnost Oljarne Kocbek so hladno stiskana olja.

Fotografija: Oljarna Kocbek