Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

BROKEN BONES NAVY STRENGTH GIN

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

BROKEN BONES NAVY STRENGTH GIN

44,95 €

 

"In tako je tukaj – slovenski gin. Uživajte."


 
 

 

 
b2

BROKEN BONES NAVY STRENGTH GIN

Je svež in eteričen brinov gin, ki mu dajeta edinstven značaj preplet tradicionalnega načina izdelave in značilnosti slovenske dežele. 

Za osnovo uporabljajo recepturo njihovega London Dry Gina z večjimi količinami izbranih zelišč. Kot vsi njihovi gini vsebujejo brinove in šipkove jagode s Krasa združene s koriandrom, limonino lupino, kardamomom, sladkim korenom, lipovimi cvetovi in drugimi tradicionalnimi zelišči. Razredčen na 57 % alkohola, je Broken Bones Navy Strength Gin poudarjeno brinov in aromatičen, a še vedno nevarno lahkoten gin.

Vsebina: 50 cl

Vsebnost alkohola: 57 %


Osnova

Osnova za izdelavo gina je 96-odstotni alkohol iz melase. Ta tekočina, ki je skoraj povsem brez okusa, predstavlja prazen list, ki mu v 'alkimičnem' procesu dodajajo okuse.

Dodajanje okusov

Njihova posebnost je gin z dodatkom šipka in lipovih cvetov. V alkoholno osnovo ju namočimo skupaj z drugimi tradicionalnimi zelišči, brinom, koriandrom, kardamonom, limonino lupino, likviricijo (sladkim korenom), irisom   in angeliko. Zelišča pazljivo nabavljajo pri različnih dobaviteljih, pri čemer dajemo prednost lokalnim proizvajalcem in dobaviteljem, nekatera pa nabirajo tudi sami. Za kar najboljši okus zelišča nežno namočijo v alkohol in jih pred destilacijo odstranijo iz tekočine. Tako so med destilacijo v stiku z mešanico alkoholne in vodne pare, ki se dviga skozi kotel, le najfinejše arome zelišč.

Njihova oprema je narejena po naročilu na osnovi naših lastnih inovativnih specifikacij, kar jim omogoča pripravo gina, kakršnega so želeli.

Mirovanje

Destilat, ki ima dobrih 70 odstotkov alkohola, pustijo več tednov mirovati. To številnim aromam, ki jih destilat vsebuje, omogoči, da se med seboj združijo in ustalijo. Nato v več fazah dodajajo vodo, s čimer postopno dosežemo 45-odstotno alkoholno stopnjo.

Njihov gin ni hladno filtriran, kar je jamstvo za njegov bogat in poln okus. Ob dodajanju ledu ali tonika se lahko pojavi rahla motnost, ki pa je povsem naravna.


 

BROKEN BONES

Broken Bones je majhna destilarna, rezultat strasti dveh prijateljev, ki si delita družinsko tradicijo proizvodnje piva, vina in žganih pijač. Obdarjena z znanjem iz preteklosti sta Borut in Boštjan želela izdelati nekaj drugačnega – slovenski viski in gin, pijači, ki bi v sebi elegantno združili vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja in razpoznavni pečat Slovenije. Postopke, ki so ju pripeljali do želenega cilja, sta razvila v letih premišljenih preizkušanj. Edinstvena žganja so zahtevala tudi posebno destilacijsko opremo, izdelano po naročilu na osnovi njunih specifikacij.

Ime Broken Bones je nastalo po spletu okoliščin ˗ julija 2016, ko sta partnerja polnila sode s prvim viskijem, namenjenim za kasnejšo prodaja, sta oba pristala na urgenci. En z zlomljeno nogo, drugi s počeno nosno kostjo. Zloma, ki na srečo nista bila huda, sta botrovala poimenovanju viskija in destilarne, za katera sta tedaj še iskala ime.

Vsa žganja Broken Bones so izdelana v majhnih serijah. Pri izdelavi je pozornost izdelovalcev namenjena vsaki podrobnosti, kar odlikuje vsako serijo posebej.

In tako sta tukaj – slovenski viski in gin. Uživajte.


EKIPA

Boštjan Marušič

Ustanovitelj, direktor

Diplomirani inženir računalništva in izkušen podjetnik. Ljubitelj različnih vrst alkoholnih pijač, ki se je po poroki dodobra seznanil z obdelovanjem trte in pridelavo vina, ki ima v družini njegove žene bogato tradicijo. Izučil se je za kletarja in pokuševalca. Pred desetletjem je pričel variti pivo in v Angliji pridobil diplomo za njegovo varjenje. Trenutno je na poti k diplomi iz destilacije viskija na cenjenem British Institute for Brewing and Distilling.

Z Borutom se je srečal leta 2011, skupaj sta pričela eksperimentirati z alkimijo viskija in gina. Z izkušnjami iz številnih predhodnih uspešnih poslov sta se podala na pot izdelovanja lastnih žganih pijač edinstvenih okusov. 


Borut Osojnik

Ustanovitelj, glavni destiler

Profesor filozofije z bogatimi poklicnimi izkušnjami tudi na področjih, ki so daleč od njegove osnovne izobrazbe. Ljubitelj viskija od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja. Uvažati in prodajati ga je začel skoraj takoj po začetku svobodnega podjetništva po osamosvojitvi Slovenije. Najbolj uveljavljena znamka viskija, ki ga je uvažal, je The Famous Grouse. Vina njegovega deda so na vinskih festivalih prejemala nagrade. Njegov oče, kemik, je destiliral različna sadna žganja, in med drugim izumil več tipov destilacijskih kotlov za različne namene. Prvih skrivnosti umetnosti izdelovanja alkoholnih pijač se je Borut naučil pri njem. Borut je bil tudi del slovenskega gibanja, ki je 90-ih letih oživilo absint.