Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

ZENEGG - OSEBNI LESENI TOTEM

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

ZENEGG - OSEBNI LESENI TOTEM

29,00 €

ZenEgg - osebni leseni totem

Leseno jajce, ki nas vzpodbudi, da se odklopimo.


ze

Več v opisu...* Obvezna polja

 

 
b2

ZenEgg - osebni leseni totem

Zen jajce je lesen simbol popolnega miru, ki ga dosežemo, ko se osredotočimo nase. Oblika jajca se prilega dlani, material pa držanje predmeta spremeni v prijetno čutno izkušnjo. Vsako jajce je izdelano ročno iz lesa slovenskega oreha, hruške ali javorja. Zaobljena oblika, občutek topline masivnega lesa in njegov pomirjajoč vonj v ljudeh vzbudita željo, da odložijo skrbi in uživajo v čutnosti trenutka. Poleg tega zaradi svoje ergonomske oblike ZenEgg deluje kot masažni pripomoček, ki sprošča napetosti v telesu.

Ročno izdelana ZenEgg jajca so obtežena tako, da so samostoječa. Ne glede na to, kako jajce postavimo, se to zaziba v stoječ položaj, opazovanje njihovega nihanja pa ponuja pravo meditativno izkušnjo.


Tehnika odklopa z ZenEgg jajcem:

za

Zavedanje:

postavite ZenEgg jajce na vidno mesto v vašem prostoru, da bo v vas vedno, ko ga boste pogledali, sprožil trenutek povezanosti s svojim bistvom, čustvi, željami in intuicijo. 

um

Umiritev:

ko podremo ZenEgg jajce, se takoj vrne v pokončen položaj, kar simbolizira notranje ravnovesje.

umi

Dihanje:

ZenEgg jajce, ki smo ga zanihali, bo potreboval približno 15 sek, da se bo ponovno stabiliziral. To je čas vdiha in izdiha v ciklu  meditativnega Zen dihanja.

umim

Dotik ljubezni:

dotikanje in masaža ZenEgg jajca v dlani poveže telo in duha v nas in izboljša našo čuječnost 

 


ZenEgg se predstavi:

Gašper Premože je na idejo izdelave takšnega predmeta prišel, ko je ugotovil, da si zaradi hitrega tempa življenja pogosto pozabi vzeti čas zase: “Ko sem bil pod stresom, ujet pred računalniskim ekranom, sem popolnoma spregledal dejstvo, da z mislimi nisem pri stvari.”

Vse to je močno vplivalo na njegovo delo, zato se je odločil svoj čas posvetiti oblikovanju predmeta, ki bi ga opomnil, da si mora vzeti trenutek zase. “Ljudje smo čutna bitja, vedno imamo kaj v rokah. Doumel sem, da vsak predmet, ki ga držimo, vabi k neki aktivnosti. Ravno zato sem želel oblikovati predmet, ki bi nas vzpodbudil, da se odklopimo,” pravi Gašper.

"ZenEgg s svojim umirjajočim zibanjem uprizarja prehod v umiritev, zen, balansiranje – tisto, kar želimo doseči v času, ki si ga vzamemo zase, se izprašamo, razmislimo in pohvalimo ali izrečemo pozitivne misli in afirmacije ter se prestavimo v stanje miru in moči,” izkušnjo opisuje oblikovalec.

gp

POVEZANI IZDELKI