Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

BROKEN BONES VISKI RAZVOJNI SET

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

BROKEN BONES VISKI RAZVOJNI SET

42,95 €

 

"In tako je tukaj – slovenski viski. Uživajte."


 
 

* Obvezna polja

 

 
b2

BROKEN BONES VISKI

je poln, kompleksen in eleganten enosladni viski, ki mu edinstveni značaj daje preplet tradicionalnega škotskega načina izdelave in značilnosti slovenske dežele. 

Potem ko izbrani ječmenov slad namočijo v prvovrstno slovensko vodo, po mnogih raziskavah eno najčistejših voda na svetu, ga fermentiramo z različnimi vrstami kvasovk. Dobljeno pivino počasi destiliramo v skrbno nadzorovanem procesu dvojne destilacije. Z namenom dati viskiju polno sadno aromo je oprema za destilacijo izdelana na osnovi naših lastnih specifikacij. 

Edinstvenost arome so dosegli med drugim z uporabo sodov iz lesa slovenskega hrasta gradna, ki viskiju podeli želeni polni okus s poudarjenimi cvetnimi in sadnimi notami. Za bolj kompleksne in elegantne arome njegovo zorenje poteka tudi v sodih iz ameriškega belega hrasta, v katerih se je pred tem staral bourbon znanih ameriških destilarn. Dimljena različica je narejena iz dimljenega slada, za dodaten okus pa je proces staranja zaključen v sodih, v katerih so bili shranjeni najmočnejši dimljeni viskiji z otoka Islay. 

Skladišča, kjer viski Broken Bones zori, so obkrožena z neokrnjenimi gozdovi, ki zagotavljajo čist zrak za njegovo 'dihanje'.

Ker trdno verjamemo v naravne procese, viski Broken Bones ni hladno filtriran in nima dodanih nobenih barvil. Ves viski je izdelan v majhnih serijah, pri izdelavi pa smo pozorni na vsako podrobnost.

 

Set vsebuje destilate našega glavnega viskija staranega v sodih is lesa slovenskega hrasta gradna in sodih iz ameriškega belega hrasta, v katerih se je pred tem staral bourbon znanih ameriških destilarn.

Vsebina: 3x 50 ml

Alc. vol: 46 %


 

PROCES IZDELAVE

Njegovo zorenje poteka v posebej izbranih sodih, izdelanih iz lesa slovenskega hrasta gradna in v sodih iz ameriškega belega hrasta. Ta kombinacija podeli našemu viskiju značilen poln okus s poudarjenimi cvetnimi in sadnimi notami. Trenutno ponujamo klasično in dimljeno različico viskija Broken Bones. Za prihodnost načrtujejo izdelavo še drugih stilov viskija.


MLETJE IN NAMAKANJE

Ječmenov slad nabavljamo pri uveljavljenem slovenskem dobavitelju z več kot stoletno tradicijo. Vsi nadaljnji postopki, ki vodijo do žlahtne pijače, potekajo v naši destilarni. Slad zdrobimo in mu v posebni posodi iz nerjavečega jekla dodamo vodo ravno pravšnje temperature, da iz nastale ječmenove kaše izluščimo vse plemenite sladkorje, ki jih vsebuje. Kakovost vode je pri tem še kako pomembna in slovenska voda se pri tem s svojimi biokemičnimi lastnostmi in alpsko čistostjo izkaže v polni meri saj  omogoča podaljšano fermentacijo pivine. Z njo dosežemo bolj svež in saden okus viskija.

FERMENTACIJA

Pivino, ki jo dobimo iz ječmenove kaše, ohladimo in prečrpamo v fermentacijski kotel. Za bogastvo okusov viskija Broken Bones je, poleg kombiniranega staranja v izbranih vrstah sodov ter ustrezne destilacije, ključen prav nadzorovani proces podaljšane fermentacije. Za doseganje različnih okusov tekočini dodamo več vrst kvasovk. Izbor kvasovk, temperaturo in trajanje fermentacije, ki najbolje pripomorejo k pripravi polnega, kompleksnega in elegantnega viskija, smo določili na osnovi številnih poskusov. Fermentacija traja več kot 100 ur, kar je bistveno dlje od povprečja drugih izdelovalcev viskijev. Ob njenem zaključku nastalo pivo vsebuje okoli 8 odstotkov alkohola.

DESTILACIJA

Po zaključku fermentacije pivo prečrpamo v bakren destilacijski kotel, izdelan posebej za našo destilarno na osnovi naše lastne specifikacije. Iz piva z majhno vsebnostjo alkohola po dveh destilacijah iz kotla priteče brezbarven novi viski, ki vsebuje več kot 70 odstotkov alkohola in vse magične substance, ki se v procesu staranja združijo v vznemirljiv žlahten viski. Postopki destiliranja so prav tako rezultat naših večletnih testiranj.
 
Trenutno ponujamo klasično in dimljeno različico viskija Broken Bones.

ZORENJE

S kombinirano uporabo sodov, izdelanih iz lesa različnih vrst hrasta, pridobi naš destilat značilno in dozorelo aromo že v prvih letih staranja.
 
Pred polnjenjem v sode mladi viski najprej s prečiščeno vodo razredčimo na 63 odstotkov, kar je optimalna alkoholna stopnja za staranje v lesenih sodih. Pri tem naj omenimo, da vsako leto nekaj viskija iz sodov izhlapi, čemur destilarji poetično pravimo 'angelski delež'.
 
Edinstvenost arome viskija Broken Bones smo dosegli z uporabo sodov iz lesa slovenskega hrasta gradna, ki viskiju podeli želeni polni okus s poudarjenimi cvetnimi in sadnimi notami. Za bolj kompleksne in elegantne arome zorenje poteka tudi v sodih iz ameriškega belega hrasta, v katerih se je pred tem staral bourbon znanih ameriških destilarn.
 
Dimljena verzija je narejena iz dimljenega slada, končni okus pa viski dobi s staranjem v sodih, ki so predhodno vsebovali najmočnejše dimljene viskije z otoka Islay.
 
Skladišča, kjer viski Broken Bones zori, so obkrožena z neokrnjenimi gozdovi, ki zagotavljajo čist zrak za njegovo 'dihanje'.
 
Ponujamo vam posebno priložnost, da okusite vznemirljivost razvoja viskija od osnovnega destilata skozi proces zorenja. Z našimi paketi vzorčkov odkrijte čarobnost zorenja skozi čas v različnih vrstah sodov.


 

 

BROKEN BONES

Broken Bones je majhna destilarna, rezultat strasti dveh prijateljev, ki si delita družinsko tradicijo proizvodnje piva, vina in žganih pijač. Obdarjena z znanjem iz preteklosti sta Borut in Boštjan želela izdelati nekaj drugačnega – slovenski viski in gin, pijači, ki bi v sebi elegantno združili vrhunsko znanje tradicionalnega izdelovanja in razpoznavni pečat Slovenije. Postopke, ki so ju pripeljali do želenega cilja, sta razvila v letih premišljenih preizkušanj. Edinstvena žganja so zahtevala tudi posebno destilacijsko opremo, izdelano po naročilu na osnovi njunih specifikacij.

Ime Broken Bones je nastalo po spletu okoliščin ˗ julija 2016, ko sta partnerja polnila sode s prvim viskijem, namenjenim za kasnejšo prodaja, sta oba pristala na urgenci. En z zlomljeno nogo, drugi s počeno nosno kostjo. Zloma, ki na srečo nista bila huda, sta botrovala poimenovanju viskija in destilarne, za katera sta tedaj še iskala ime.

Vsa žganja Broken Bones so izdelana v majhnih serijah. Pri izdelavi je pozornost izdelovalcev namenjena vsaki podrobnosti, kar odlikuje vsako serijo posebej.

In tako sta tukaj – slovenski viski in gin. Uživajte.


EKIPA

Boštjan Marušič

Ustanovitelj, direktor

Diplomirani inženir računalništva in izkušen podjetnik. Ljubitelj različnih vrst alkoholnih pijač, ki se je po poroki dodobra seznanil z obdelovanjem trte in pridelavo vina, ki ima v družini njegove žene bogato tradicijo. Izučil se je za kletarja in pokuševalca. Pred desetletjem je pričel variti pivo in v Angliji pridobil diplomo za njegovo varjenje. Trenutno je na poti k diplomi iz destilacije viskija na cenjenem British Institute for Brewing and Distilling.

Z Borutom se je srečal leta 2011, skupaj sta pričela eksperimentirati z alkimijo viskija in gina. Z izkušnjami iz številnih predhodnih uspešnih poslov sta se podala na pot izdelovanja lastnih žganih pijač edinstvenih okusov. 


Borut Osojnik

Ustanovitelj, glavni destiler

Profesor filozofije z bogatimi poklicnimi izkušnjami tudi na področjih, ki so daleč od njegove osnovne izobrazbe. Ljubitelj viskija od začetka 90-ih let prejšnjega stoletja. Uvažati in prodajati ga je začel skoraj takoj po začetku svobodnega podjetništva po osamosvojitvi Slovenije. Najbolj uveljavljena znamka viskija, ki ga je uvažal, je The Famous Grouse. Vina njegovega deda so na vinskih festivalih prejemala nagrade. Njegov oče, kemik, je destiliral različna sadna žganja, in med drugim izumil več tipov destilacijskih kotlov za različne namene. Prvih skrivnosti umetnosti izdelovanja alkoholnih pijač se je Borut naučil pri njem. Borut je bil tudi del slovenskega gibanja, ki je 90-ih letih oživilo absint.

 

 

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A