Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

SIMON DESIGN: LESENO PISALO

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

SIMON DESIGN: LESENO PISALO

16,00 €

Unikatno pisalo je izdelano iz lesa bukve, ki je rasla v Partizanski bolnici Franja.

logo

 

Več v opisu...

 

 
b2

Unikatno pisalo je izdelek iz lesa drevesa, ki je raslo v Partizanski bolnici Franja, skriti bolnišnici na Cerkljanskem, ki je nudila zavetje ranjencem med 2. svetovno vojno. Les je ročno stružen in zaščiten z balzamom za les na osnovi naravnih rastlinskih olj in voskov. Vsako pisalo je unikat, vzorci lesa so nastali zaradi delovanja lesnih gliv. Na zgornjem delu pisala je gravura znaka Partizanske bolnice Franja.

Pisalo se nahaja v ovitku, ki ga zapira črna vrvica kot imitacija bolnišničnih šivov. Na ovitku je fotografija bukve, iz katere je bilo pisalo izdelano, v notranjosti pa kratka zgodba v slovenskem in angleškem jeziku.  

Material: bukov les

Velikost: 13 cm

Detajl: unikatni vzorci lesa, gravura znaka Partizanske bolnice Franja


SIMON DESIGN

Pod blagovno znamko Simon design, sinonimom za unikatne izdelke, ki se spogledujejo s tradicijo na eni in modernostjo na drugi strani, s poudarkom na uporabi naravnih materialov, ustvarja Simon Eržen iz Cerknega. Izdelki Simon design v dom vnašajo svežino, estetiko in trajnost.

Ideja o izdelavi unikatnega pisala je bila prisotna že dlje časa in v sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija uzrla luč v oktobru 2015. Partizansko bolnico Franja je leta 2007 prizadela povodenj in poleg barak poškodovala številna drevesa, tudi bukev, ki je nosila zgodovino soteske. Ob tem je bil poškodovan njen koreninski sistem in je začela odmirati. Leta 2014 je bila bukev zaradi varnosti obiskovalcev odstranjena z območja barak, iz njenega lesa pa je Simon želel ustvariti izdelek, da bi lahko vsi, ki jim vrednote humanosti in solidarnosti nekaj pomenijo, nosili tako dragocen delček zgodovine vedno s sabo. Ustvaril je les s pomenom, svojevrsten unikat.

ekipa

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: