Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Kava Ivan Cankar

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

Kava Ivan Cankar

4,91 €

HIŠNA MEŠANICA IVAN CANKAR

150 g

escobar logo

Posebna hišna mešanica v embalaži s podobo Ivana Cankarja.

 100 % Arabica
Mešanica 3 sort


Prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu,

 ki je nežno pikanten. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja. 

 Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

 

Skodelica kave

 

Sestavljena iz najboljših kavnih zrn vrste Arabica iz Srednje Amerike, Afrike in Indije.

 

Okus in aroma

 

V Skodelici kave se prepletajo sadne arome, ki spominjajo na zrele agrume z odtenki pasijonke. Ob vsakem požirku kave se začuti tudi sladek priokus medu, ki je nežno pikanten, a vztrajen. Ob dodatku mleka se prebudijo tudi prijetno sladke arome z okusom ingverja.
Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje smo na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. Začela se je nekaj let nazaj, kosva se spoznala Katja Turk iz Slovenije in Omar Escobar iz Hondurasa. Leta 2010 sva na Vrhniki odprla družinsko pražarnico vrhunskih kav ESCOBAR, kjer poleg kav z vsega sveta nudimo tudi edinstveno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki jih gojijo izkušeni pridelovalci kave.

ESCOBAR

Pri nas kavo dnevno pražimo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamemo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz  kavnih zrn izvabimo prave arome in okus. Kavo pražimo skladno s povpraševanjem,  zato je nikoli ne skladiščimo. Kava je vedno sveže pražena, vsak dan, dan za  dnem.  Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino,  imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev  sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja. Ker kave uvažamo z manjših družinskih farm, vam predstavimo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in  ljudi, ki kavo pridelujejo.

Poizkusite naše kave in preberite zgodbe, ki smo jih s kavo pripeljali do vas! 

Ustanovitelja ESCOBAR pražarnice vrhunskih kav sva Omar in Katja. Najina skupna pot se je začela na drugi strani oceana. Ni bila ljubezen na prvi pogled, ampak sedaj, ko lahko z nekoliko distance pogledava nazaj, lahko rečeva, da je bilo veliko več kot to. Imava srečo, da se nama nekatere stvari enostavno zgodijo. Spontano, vendar z razlogom. Tudi pri kavi je bilo tako.

Glavni razlog so bile najverjetneje Omarjeve izostrene brbončice, ki se niso spoprijateljile s komercialnimi kavami s slovenskih trgovskih polic. Omar namreč prihaja iz Hondurasa, kjer namesto jablan in hrušk, na vrtu rastejo kavovci. Skupaj z babico sta velikokrat skupaj obirala kavo za domačo uporabo, jo pražila in iz sveže pražene kave pripravila izvrstno skodelico kave, v kateri so se poigravali okusi brusnic, karamele in mandeljnov. 

Ko se je Omar priselil v Slovenijo je začel iskati zeleno kavo. Našel je dobavitelja, s katerim še danes zelo dobro sodelujemo, saj so naju prepričali. Delajo neposredno s kmeti, kar pomeni, da do naju pridejo kave neposredno iz manjših farm. Marsikatero izmed njih sva tudi že obiskala. Pri navezovanju stikov in nabavi surovin prideta prav latino kri in značaj, pa tudi znanje, ki se je nakopičilo z leti. Ta del je povsem Omarjeva domena. Kdo pa bi se lahko bolje spoznal na to področje pridelave, nabave in okušanja kave?

Praženje je na začetku, ko še nisva imela profesionalne opreme, potekalo ročno na štedilniku na drva. Dan za dnem in mesec za mesecem je Omar s svojimi kavami prepričal vedno več znancev, prijateljev, sosedov… Dovolj, da je padla odločitev, da je svoj hobi spremenil v službo. Sledila je nabava profesionalne opreme in tako se je začela pot, po kateri hodiva. Skupaj. Upam, da se nama pridružite.

prazarna

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: