Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: NOTESNIKI FABIANI

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: NOTESNIKI FABIANI

7,90 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

NOTESNIKI

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: MAKS FABIANI

Je druga v seriji in je nastala ob 150. obletnici rojstva arhitekta, urbanista in inovatorja Maksa Fabianija (1865–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Fakultete za dizajn Univerze na Primorskem. Motivi so povzeti po znanih stavbah, ki jih je arhitekt Fabiani zasnoval v Ljubljani, Štanjelu in v Trstu, Hribarjevi hiši, Krisperjevi hiši, hiši Bartoli, Farrarijevem vrtu ter po regulacijskem načrtu za Ljubljano. Podjetji Tiskarna in knjigoveznica Radovljica in ZkotZ sta zagotovili kakovostno izvedbo omejene serije.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: MAKS FABIANI (1865–1962)


 

Notesnik Podpis

Vzorec je sestavljen iz podpisa arhitekta Maksa Fabianija.


Notesnik Hribarjeva

Vzorec je sestavljen iz fotografije stopnišča Hribarjeve hiše v Ljubljani, zgrajene leta 1903 po načrtih arhitekta Maksa Fabianija.


Notesnik Štanjel

Motivi izhajajo iz Ferrarijevega vrta v Štanjelu, ki ga je med letoma 1920 in 1935 zasnoval arhitekt Maks Fabiani. Darilo, ki je nastalo v sodelovanju s Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in ga je oblikovala študentka Bernarda Conič pod mentorstvom red.prof. Karin Košak, doc. Katje Burger in asist. Arijane Gadžijev.


Specifikacij

80-listni, brezčrten, 90-gramski papir LumiSilk Matt, velikosti 9,3 × 14 cm, gladkih mehkih platnic.

Darilo, ki je nastalo v sodelovanju s Fakulteto za dizajn Univerze na Primorskem in ga je oblikovala študentka Lucija Potočnik pod mentorstvom doc. dr. Petre Bole, so izdelali v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.

 

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: