Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

SMETUMET: MALHA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

SMETUMET: MALHA

85,00 €

Več pogledov na življenje, en odnos do smeti.
Glamurozen.

sm

Več opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

MALHA

 

V malho lahko stlačiš celotno življenje. Narejena je iz reklamne ali tovornjakarske cerade, ki je odlično kljubovala vremenu, iz ovratnih trakov, ki so se družili na prireditvah in avtomobilskih varnostnih pasov, ki jim ni za šteti kilometrov. Je trpežna in vodoodporna, priporočamo jo za deževne dni.

Vsak ruzak je svoj unikat, tako svojega lahko kupite v naši fizični trgovini Slovenika v Ljubljana ali pa nas kontaktirajte:

info@slovenika.eu

sm


SMETUMET SE PREDSTAVI

 

Maja Rijavec
Vse se je začelo s polomljeno zeleno marelo, iz katere sem naredila vrečko. Navdih najdem v marsikaterem materialu. Če bi morala izbrat najljubšega, bi se odločila za naplavljene  deščice iz plaž. Čisti presežek, pobiranje teh smeti po plažah. Še dišeče po soli in borovcih jih odnesem v dedkovo delavnico in počasi, počasi jih spreminjam v…

 

Alenka Kreč Bricelj
Ko sem bila stara 9 let, sem v svoji sobi imela luči iz starih piksen. Ni bilo kul. Zdaj sama delam stvari iz smeti. Hobiji: družbeni aktivizem, kava, zamujanje.

 

 
Oh, te prelepe smeti!
Vsaka, še tako nam ljuba stvar, enkrat postane smet.
Bridkost smetišča, breme za naravo, nepravičnost do prihajajočih rodov.
Zavedati se smeti, še preden te nastanejo, razmisliti o možnostih, da jih preprečimo, o njihovi ponovni uporabi, načinu predelave, popravilu, nadgradnji in podaljšanju življenja, je smisel delovanja Smetumet.

 

Ko stvar enkrat postane smet, iz nje naredimo glamurozen izdelek. Paša za oči, a-ha moment ali nasmešek tistega, ki jo prime v roke.
Modni dodatek, nova funkcija, provokacija, izvirno darilo.
Stališče.

 

Smetumet so izdelki, delavnice in družbene aktivnosti, ki nastajajo iz smeti zaradi smeti. Z igrivo reciklažo in edinstvenim dizajnom.