Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

MALA ARHITEKTA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

MALA ARHITEKTA

20,00 €

Otroška didaktična slikanica.

Za otroke od 3 do 8 leta starosti.

 

Logo Manica K Musil

 

MANICA K. MUSIL

Vsestranska umetnica in prejemnica več nagrad.

Avtorica petih avtorskih slikanic.

Več v opisu..

 

 
b2

Slikanica je velikosti 31 x 31 cm, ima trdne platnice in je natisnjena v Sloveniji. Po tej slikanici so otroci desetih mariborskih vrtcev in enajstih osnovnih šol oblikovali glinene hiške. Pod okriljem projekta Evropske prestolnice kulture 2012 je tako na področju otroške in mladinske ustvarjalnosti nastal projekt Mali arhitekti, kjer so otroci na odprtem mestnem prostoru razstavljali 1300 glinenih hišk.

Slikanico Mala arhitekta je napisala in ilustrirala arhitektka Manica K. Musil. Primerna je za otroke od 3 do 8 leta starosti. Slikanica je didaktična, a na šaljiv način. Po njej so potekale tudi arhitekturne delavnice v šolah in vrtcih.

ISBN 978-961-6753-30-2 | Slikanica

 

MANICA KLENOVŠEK MUSIL

Vsestranska umetnica Manica K. Musil je prejemnica več nagrad. Njen prvi projekt je prejel nagrado mladih arhitektov v Minsku na mednarodnem arhitekturnem natečaju Leonardo 2. regije UIA. Je tudi soavtorica 11. slovenskih znamk iz obdobja 2002 in 2006.

V zadnjih štirih letih, med 2011 in 2014,  je izdala pet avtorskih slikanic, ena izmed njih, Koza Cilka, je izšla tudi v Braziliji. Na mednarodnem festivalu ilustracije Cow 2014, ki se je odvijal v ukrajinskem Dnjepropetrovskem, so bile ilustracije Pobalinskih pujsov slovenske umetnice, ilustratorke, arhitektke in pisateljice Manice K. Musil uvrščene med 10 najboljših del festivala.

Manica K. Musil

Manica K. Musil, foto: Branimir Ritonja

POVEZANI IZDELKI