Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

EASY READER

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

EASY READER

13,50 €

Berite enostavno. Berite udobno!

logo

 

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

EASY READER je zasnovan tako, da je branje povsem enostavno. Z enim samim prstom držite knjigo odprto, v sedečem ali ležečem položaju, v naslonjaču, za mizo, na plaži - kjerkoli!  Na voljo je več različic lesa. Vsak kos posebej je ročno obdelan.


Želite personalizirani Easy Reader?

Pišite nam na info@slovenika.eu in nam povejte vaše želje.

 

 

BREST        

Pri nas rastejo tri vrste bresta. Brest zraste od 25 – 30 m v višino, do premera 150cm. Najpogosteje je kot samotar – posamično drevo. Najbolj cenjen je poljski brest. Les je izredno gost, žilav  in zelo barvit, od svetlo rumene do temno rjave in celo sive barve. Velja za enega najlepših domačih lesov in je vedno bolj ogrožen zaradi bolezni.

BUKEV           

Bukev lahko doseže višino do okoli 40 m višine in preko 1 m premera.  Najbolje  se počuti v višjih legah pri cca  900 m nadmorske višine in je v slovenskem prostoru najbolj razširjen listavec.  Les bukve  je od bledo rumenkaste pa tja do rdečkasto rjave barve. Barva je odvisna od načina sečnje in nadaljnje predelave. Bukev lahko vsebuje »rdeče srce«. To je rdeče obarvan les v notranjosti debla, ki nastane zaradi poškodb drevesa. Les je zelo trden, žilav in odporen proti obrabi.

JAVOR 

Javorjev poznamo več vrst in zrastejo lahko tudi do 40 m visoko.To je najsvetlejši les na slovenskem, raste do nadmorske višine 800 m v listnatih gozdovih. Pogost je tudi v mestih, kot  okrasna vrsta. (japonski javor).  Jeseni postanejo listi lepe rumene barve, nekatere vrste pa imajo izrazito rdeče liste. Gorski javorji  imajo v nekaterih primerih izjemen les, ki dosega zelo visoke cene to pa so  javor ptičar , javor rebraš in javor ikraš. Naštete vrste so redke,  pri nas pa se najpogosteje pojavlja rebraš, ki ima kratko valovito rast.

ČEŠNJA          

Divja češnja lahko zraste v višino tudi do 25m. Obseg debla do 1,5 m. Rastejo posamično in so redke..Spomladi zelo lepo belo zacveti . Mlado drevo ima gladko skorjo , starejše pa ima že grobo in razpokano, je črno- rjave barve. Les je od rumenkaste pa tja do rjavordeče barve in je zelo cenjen.

HRAST     

Mogočno in ponosno drevo, ki  zraste celo do 50 m v višino  z obsegom debla do 3 m. Na slovenskem poznamo  vrsto  “Dob” ter “Graden”. Najbolj razširjena in pomembna vrsta  je “Dob”. Hrastov les se deli na beljavo in črnjavo. Ob tem je potrebno povedati, da je beljava zelo neobstojna in hitro strohni.

DIMLJEN HRAST

Dimljeni hrast nastane pri izpostavitvi surovega lesa posebni obdelavi, ki spremeni hrastovo zeleno-rumeno barvo v naravno barvo z najrazličnejšimi odtenki od svetlo do temno rjavih in skoraj črnih. Pri postopku uporabljajo amonijak, s katerim obdelajo surov les, ki se nahaja v posebnih prostorih, namenjenih tej obdelavi. Ta pospeši spreminjanje barve, vse dokler ne dosežejo želenega barvnega odtenka. Ob koncu postopka les dodobra prezračijo, pri čemer ne ostane sled po amonijaku. Les se nato obdeluje  na enak način kot tisti, ki ni obdelan po tem postopku, pri čemer se popolnoma ohrani želen odtenek, ki je bil dosežen med postopkom dimljenja.

JELŠA     

Zraste do 20m visoko drevo  v delni senci ob potokih vodnih  grapah ter na barjih in rečnih obrežjih, običajno na neapnenčastih, rodovitnih in vse leto z vodo prepojenih tleh. Barva svežega  lesa  je oranžno-rdeče barve, ki pa pozneje potemni do rdeče-bele ali rjavo-rdeče barve. Do devetdesetih let prejšnjega stoletja so ga imeli za manjvreden les v pohištveni industriji.

OREH      

Oreh je drevo, ki večinoma raste posamično. Najdemo ga  tako na domačem dvorišču kot tudi v gozdu. Drevo ni ravno lepo in tudi ne zraste posebno visoko, vsebuje veliko napak  kot so razpoke, grče in tudi gniloba.  Les  je barvno zelo spremenljiv, od svetlorjave do črnorjave, često s temnimi progami. Sodi med naše najdragocenejše lesove. Orehovina je zelo iskan les zaradi atraktivnega izgleda, ki se lepo obdeluje.AVTOR O EASY READER-ju

Zgodba ima svoj začetek v mesecu avgustu 2014, ko sem na dopustu veliko bral. Začele so me boleti roke, zato sem  razmišljal, kako bi si olajšal branje.  

Porodila se mi je ideja o lesenem pripomočku za držanje knjige. Iz papirja sem izrezal 8 različnih oblik potencialnega pripomočka in jih pokazal domačim, da izberejo tisto, ki jim je najbolj všeč. Po izboru je bila ideja o artiklu in njegovi obliki dokončna in tako je nastal prvi prototip, izdelan z enostavnim domačim  orodjem. Bil je zelo grob, z njegovim izgledom nisem bil zadovoljen, zato sem ga želel oplemenititi. Pot od prvega kosa do večje proizvodnje je bila tako precej dolga, saj je potekala po fazah, z vmesnimi testiranji in dodelavami.

Sledila je zaščita modela v Sloveniji in celotnem prostoru EU.

V preteklih letih sem na poslovnem področju sodeloval s podjetji, ki se ukvarjajo s poslovnimi in promocijskimi darili, zato se mi je novo nastali »EASY READER« zdel primeren tudi za to ciljno skupino uporabnikov. Tam je bil začetek, kasneje pa je sledila tudi individualna prodaja, spletna predstavitev in danes tudi nepogrešljivi "facebook".

 

 

POVEZANI IZDELKI