Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Paulio  Bastelli: Ekvatorialna sončna ura

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

Paulio Bastelli: Ekvatorialna sončna ura

98,00 €

Ure Paulio Bastelli  odlikuje  popolnost v vseh podrobnostih. Materiali in barve jim določajo karakter, ki ga profilirata oblika in estetska vrednost.


Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

Ekvatorialna sončna ura  P.B.  je replika sončne ure iz 18. stoletja. Dve leseni ploščici postavljeni pravokotno druga na drugo s pomočjo vrvice mečeta senco in merita čas. Vgrajen kompas služi za postavitev sončne ure v smeri sever. Na zunanji strani spodnje ploščice je navedenih 26 mest z geografskimi širinami. Z nastavitvijo vrvice na primerno mesto sončna ura meri čas v vseh naštetih mestih.

 

Ura ima Certifikat domače in umetne obrti. Če navedem misel prof. Dr. Janeza Bogataja ob razstavi izdelkov domače in umetne obrti v Slovenj Gradcu in kasneje v Ljubljani 2006: »Najbolj razveseljujoče je tudi dejstvo, da med izdelki še vedno prevladujejo tisti, ki ne pomenijo zgolj prenašanja nekih globalnih rokodelskih znanj in tehnologij, ampak se ustvarjalno bogatijo ter nadgrajujejo ob odkrivanju lastne dediščine in možnosti naravnih gradiv.« 

Prav naša dediščina (motivi satovja in čebele) in naravna gradiva (les, povoščena vrvica) so tisti elementi, ki jih sončna ura ima. Z ročno izdelavo je izdelek unikaten in neponovljiv v podrobnostih. Je vez med prvobitnostjo prvih merilcev časa in visoko razvito tehnologijo sodobnih kronometrov. Vsem je skupna nezmotljivost in spremno geslo ekvatorialne sončne ure: 'Čas je podoba večnosti'.

 SONČNA URA

 

BOŠTJAN PAVLIČ SE PREDSTAVI

Izdelujemo ure iz različnega materijala (steklo, les, kamen, kovina, itn) . Po vaši želji so to lahko stenske, namizne ali podne oz. pohodne ure  . Oblika in velikost  po dogovoru, prav  tako tudi sama izvedba glede na vaše naročilo.  Mehanizmi , ki jih  vgradimo, so  priznanih  podjetij  HERMLE ali  JUNGHANS oz. BODET. V naši predstavitvi  se počasi razširjamo tudi na področje zunanjih ur , reklamnih ur višjega cenovnega  razreda ,  sončne ure – stoječe ( plemenite kovine obdelane na rokodelski osnovi ) . Prav  tako imamo  težnjo sooblikovati mestno arhitekturo z kvalitetnimi  urami , ki  bi prinašale dodaten čar  in funkcionalnost  samega   ambienta  v urbanem prostoru.

Paulio Bastelli® je ime blagovne znamke, ki je nastala v majhni obrtni delavnici v osrčju prelepe sončne Slovenije, ustanovljena leta 1990. Ure Paulio Bastelli® se odlikujejo z odličnostjo izdelave in poudarkom na podrobnostih, njihova oblika, barvna paleta in izbor materialov pa so v simbiozi s statusom in življenjskim slogom lastnika ure.

Vsaka ura Paulio  Bastelli je ročno izdelana in numerično oštevilčena.