Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

ČIPKA & MED LACE & HONEY

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

ČIPKA & MED LACE & HONEY

25,00 €

 

"Dolgoletna tradicija Idrije"


 
 

* Obvezna polja

 

 
b2

Rudarstvo, čebelarstvo in klekljarstvo so se v Idriji skozi stoletja vedno povezovali. Domneva se, da je veščina klekljanja prišla v Idrijo s tujimi delavci v rudarstvu, ki pa so se večkrat za sprostitev ukvarjali s čebelarstvom.

Predstavljamo vam edinstven Izdelek ČIPKA & MED saj je v tem kozarcu združena dolgoletna tradicija Idrije: sladkorna idrijska čipka, prelita z lokalnim medom. Izdelek je tudi dobitnik certifikata Kolektivne blagovne znamke - "Idrija izbrano", ki deluje v sklopu Geoparka Idrija.

Certifikat "Idrija izbrano" in "GeoFood" priča o visoki kakovosti izdelkov, ki ob uporabi lokalnih surovin pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja na idrijskem. Izdelki, narejeni s skrbnostjo in ljubeznijo, so dokaz bogatega kulturnega izročila v tukajšnjem prostoru.

Sestavine:

V dizajnerskem kozarcu 380 g:

98 % LIPOVEGA, GOZDNEGA  ALI CVETLIČNEGA MEDU lokalnega čebelarja z območja UNESCO globalnega geoparka Idrija.        

2 % SLADKORNA ČIPKA, ki je sestavljena: sladkor, glukoza v prahu, krompirjev škrob, gostilo: natrijev alginat, gumi tragakant, ksantan gumi; barvilo E171; konzervans: kalijev sorbat, regulator kislosti: citronska kislina, naravna aroma vanilje. Lahko vsebuje sledove oreščkov

Med je priporočljivo hraniti v temnem prostoru pri temperaturi do 25⁰ C. Naravni med se strjuje; s segrevanjem do 40⁰ C postane ponovno tekoč.

 

POVEZANI IZDELKI