Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

SIMON DESIGN: PISALO ČIPKA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

SIMON DESIGN: PISALO ČIPKA

18,00 €

Leseno pisalo z motivom idrijske čipke – klekljane mojstrovine.

logo

 

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

PISALO ČIPKA

Leseno pisalo z motivom idrijske čipke – klekljane mojstrovine. Čipka ni le modni dodatek, temveč lahko krasi tudi pisalo. Na voljo sta dva modela, polno gravirano in delno gravirano v dveh barvnih kombinacijah, orehov in češnjev les.

 

Material: češnjev in orehov les

Velikost: 13 cm

Detajl: ročno stružen les z motivom idrijske čipke


SIMON DESIGN

Pod blagovno znamko Simon design, sinonimom za unikatne izdelke, ki se spogledujejo s tradicijo na eni in modernostjo na drugi strani, s poudarkom na uporabi naravnih materialov, ustvarja Simon Eržen iz Cerknega. Izdelki Simon design v dom vnašajo svežino, estetiko in trajnost.

Ideja o izdelavi unikatnega pisala je bila prisotna že dlje časa in v sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija uzrla luč v oktobru 2015. Partizansko bolnico Franja je leta 2007 prizadela povodenj in poleg barak poškodovala številna drevesa, tudi bukev, ki je nosila zgodovino soteske. Ob tem je bil poškodovan njen koreninski sistem in je začela odmirati. Leta 2014 je bila bukev zaradi varnosti obiskovalcev odstranjena z območja barak, iz njenega lesa pa je Simon želel ustvariti izdelek, da bi lahko vsi, ki jim vrednote humanosti in solidarnosti nekaj pomenijo, nosili tako dragocen delček zgodovine vedno s sabo. Ustvaril je les s pomenom, svojevrsten unikat.

ekipa