Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

LESENI OBESKI LESNAVESNA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

LESENI OBESKI LESNAVESNA

1,50 €

Iz kolekcije DOMADOMA.

Leseni obeski v štirih različnih motivih.

 

logo lesnavesna

 

LESNA VESNA 

je (spet) tu, 

da nas spomni na naše ljudske in prvinske korenine.

Več v opisu..

* Obvezna polja

 

 
b2

Kolekcija lesenih obeskov DomaDoma je sestavljena iz 24 različnih motivov slovenske dediščine, tako s šaljivimi kot tradicionalnimi motivi. 

Izbirate lahko med naslednjimi motivi:

DREVO: kako revna in pusta bi bila ta dežela brez gozdov, ko je vendar ena nabolj gozdnatih v celi Evropi. Slovenci si sploh ne predstavljamo dežele brez tega velikega rekreacijskega parka, polnega dobrot, kot s gob, borovnic in miru.

MEDVED: znamenita zver, prisotna predvsem v kočevskih gozdovih. Je del slovenske folklore. Je strah in trepet gobarjev ter strasten ljubitelj medu.

ZMAJ: zeleno krilato bitje, ki v votlinah širom Slovenije straži zaklad ali ugrabljeno lepo dekle. Včasih se najde kak junak, ki ga premaga in mu odreže glavo. Enega, posebej strašnega, je v Ljubljani, nekoč davno, premagal Jazon; in tako je le-ta ostal tudi v grbu.

JABOLKO - SRCE: Srce je eno najbolj tipičnih elementov v ljudski umetnosti. In Slovenec je od nekdaj "srčno" navezan na svojo zemljo in darove, ki mu jih poklonia. Kar je domače, je največ vredno. Najboljši šnopček je iz domačih jabolk.

 

Dimenzija lesenih obeskov: približno 7 x 7 cm

Debelina: 3 mm 

Uporabljeni materiali

Topolov les in vezana plošča.

Način izdelave

Laserski izrez.

Možnost spremembe, oblikovanje po meri kupca

Na izbran kos je mogoče vgravirati zapis po vaši želji - ime, verz ipd. Lahko pa se obeske v celoti oblikuje po vaših željah. 

Za oblikovanje po meri ob naročilu pošljite vaše želje na: info@slovenika.eu


Čas dobave izdelkov LesnaVesna je do pet dni.

 

LESNAVESNA

Vesna je v slovenskem izročilu bajeslovno bitje, podobno Jagi babi, ki prebuja naravo in prinaša rodovitnost, a se razbesni na tistega, ki bi se ji drznil slediti.
LesnaVesna je (spet) tu, da nas spomni na naše ljudske in prvinske korenine.


LesnaVesna raziskuje divjo naravo in običaje naših predhodnikov, nato reciklira te zgodbe v sodobno obliko, po meri današnjega človeka in v obliki izdelkov iz naravnih materialov. Uporablja se izključno slovenski les in naravna olja. 
Vsak izdelek pripoveduje svojo zgodo, ki jo navdihuje. Imena izdelkov razkrivajo del tega: Pisanice, Dota, Moje srčece, Gozdni sprehod, Zimska roža, Snežni oblaček, Lepa misel ...

LesnaVesna sta arhitekta Eva Štrukelj in Ignacio Lopez Sola. Eva ljubi oblikovanje in raziskovanje preteklosti, Ignacio pa obožuje toplino lesa in opazovati, kako se ta pod njegovimi rokami spreminja v čudovite izdelke ...