Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

KRONOS PLANNERS: DANES MALO, JUTRI MALO

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

KRONOS PLANNERS: DANES MALO, JUTRI MALO

23,00 €

KRONOS

Več v opisu...

 

 
b2

ROKOVNIK DANES MALO, JUTRI MALO

"Naj vam povem eno izmed zgodbo, ki mi jih je pripovedovala moja ljuba mama Milka.

Dedek in babica sta imela ogromno njivo pšenice, ki je dozorela in je čakala na žetev. Babica je vzela srp in se odpravila na delo. Ko je stala pred neskončno dolgo zlato reko, se ji je zazdelo, da nalogi ne bo kos. Odšla je domov, kjer jo je na pragu pričakal dedek in se čudil, da je že doma. “Ne bo mi uspelo, preveč je, bom jutri,” mu je odvrnila in odšla v hišo. Tudi naslednji dan se je zgodba ponovila. In prav tako naslednji. Dedka je začelo skrbeti, kako bosta žito spravila v kaščo in je dobil idejo. Naslednji dan je na njivo odšel pred babico, se skril v žito in ko je prišla babica, je rekel: “Danes malo, jutri malo...” Te besedo so jo opogumile, da se je lotila žetve. Vsak dan je hodila na njivo, vsak dan je požela kar je lahko in vsak dan je bilo njive pšenice manj in manj. Dedek je delal snope in jih vozil domov. Žetev je bila pri kraju, zrnje sta dala v mlin in imela sta toliko moke, da sta celo zimo pekla dišeč kruh.
Ta zgodba mi daje pogum pred izzivi, me uči vztrajnosti, potrpežljivosti in hvaležnosti. Ta rokovnik sem posvetila mami Milki, saj je prav ona ena tistih ljudi v mojem življenju, ki je vedno verjela vame, mi dajala korajžo in motivacijo in z menoj slavila zmage.
V rokovniku danes malo, jutri malo tudi ti določi tvoje zlate reke in pa korake, s katerimi jih boš prebrodil/a. Naj bo rokovnik tudi tvoj spremljevalec na poti do uspeha."

POVEZANI IZDELKI