Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

KISIK: PLADENJ ZA ODLAGANJE NAKITA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

KISIK: PLADENJ ZA ODLAGANJE NAKITA

29,90 €

Oblika Plečnikovega parlamenta je služila kot navdih tej mali leseni skulpturi.

 

logo

 Več v opisu...

 

 
b2

PLADENJ ZA ODLAGANJE NAKITA

 

Jože Plečnik je zasnovo za nov Slovenski parlament predstavil leta 1947. Njegov načrt so zavrnili, a zasnova je ostala zapisana v kolektivnem spominu Slovencev. Oblika Plečnikovega parlamenta je služila kot navdih tej mali leseni skulpturi.

 

Material: masivni slovenski oreh

Dimenzija: fi 9cm, višina 10cm

Slika je simbolična. (O2 izdelki znotraj ene serije sledijo istemu oblikovalskemu pristopu, vendar so unikati, vsak je nekoliko drugačen.)
O2 – leseno pohištvo za igranje in sanje

 

O2 leseno pohištvo za igranje in sanje nastaja v rokah Metke Zver. Izdeluje ga v delavnici v kleti njene hiše ob robu gozda na pobočju Murovice, hriba, ki zaključuje Ljubljansko kotlino na njenem vzhodnem delu. Pred nekaj leti se je tja preselila z družino. Obdana z gozdom je začutila, da želi delati z lesom ter iz tega toplega, prvinskega materiala ustvarjati lepe in uporabne predmete. Po dobrem letu učenja ter številnih uspešnih in neuspešnih poskusih se je konec leta 2015 odločila, da zapusti svojo knjigotrško kariero in se v celoti posveti ustvarjanju v lesu.

 

Metka posebno ljubezen čuti do dela na stružnici. Kot edina slovenska strugarka ustvarja lesene sklede in skledice, možnarje, stojala za torte in krožnike. V njeni delavnici nastajajo tudi različne servirne deske. Z njih vam bodo hrano postregli denimo na dvorcu Zemono v Vipavski dolini. Kuharski mojster Tomaž Kavčič je te deske, ki sledijo minimalističnemu duhu oblikovanja, najprej uporabil za predstavitev svoje kuhinje na Expu 2015 v Milanu.

 

Za izdelke O2 Metke Zver je še zlasti značilno miniaturno pohištvo, mizice in stolčki, na katerih lahko udobno namestimo igrače, ki tako dobijo prostor za namišljeno čajanko. V kolekciji njenih izdelkov so stojala za telefone in tablice ter mizice, ki lahko služijo kot podstavek za prenosni računalnik. Strastnim bralcem je namenila miniaturni bralni naprstnik ter stilizirano hišo za knjige, ki omogoča, da nanjo odložimo še odprto knjigo. Njeno navdušenje nad arhitekturo razkriva tudi lesen kozolec, uporaben kot stojalo za uhane. Metka izdeluje tudi nakit; lesene prstane, uhane, zapestnice in ogrlice.

 

Vsi njeni izdelki so unikati, izdelani iz domačega slovenskega lesa, ki je rasel povsem naravno, brez vpliva kemikalij. Vsak izdelek se od drugega malce razlikuje in tako nobeden od njih ni popoln. Prav te rahle nepopolnosti pa so dokaz prave rokodelske izdelave.

 

Izdelki O2 vas navdušijo s svojo obliko in z ravnovesjem, inovativnostjo ter vedno novimi ustvarjalnimi prijemi. Zagotavljamo vam, da je vsak od njih izdelan s skrbjo, ki je ne morete spregledati.

 

o2les