Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

KISIK: HIŠKA ZA KNJIGE

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

KISIK: HIŠKA ZA KNJIGE

30,00 €

Vsaka knjiga potrebuje kdaj počitek.

logo

 Več v opisu...

 

 
b2

HIŠA ZA KNJIGE

Vsaka knjiga potrebuje kdaj počitek.


Hiša za knjige je objekt, ki olepša spalnico v funkciji mini skulpture, hkrati pa ima tudi svojo uporabno funkcijo, saj nam omogoča, da nanj odložimo še vedno odprto knjigo v tistem trenutku, ko se v postelji med branjem sprehodimo v sanje.

 

Material: masivni slovenski oreh

Dimenzija: 9 x 9 x 16 cm

Slika je simbolična. (O2 izdelki znotraj ene serije sledijo istemu oblikovalskemu pristopu, vendar so unikati, vsak je nekoliko drugačen.)O2 – leseno pohištvo za igranje in sanje

Naravno in lokalno

Pod blagovno znamko O2 nastajajo uporabni izdelki iz lesa za ekološko osveščene. V svoji delavnici jih izdeluje Metka Zver, z mislijo, da je pomembno, da tudi masivni leseni kosi vnovič najdejo prostor v naših bivanjskih prostorih.

Vsi njeni izdelki so unikati, narejeni iz zdravega, naravnega lesa slovenskih dreves, ki so zrasla brez umetnih posegov in kemičnih dodatkov. Premazani so z oljem, ki lesu nudi naravno zaščito, ter zloščeni s  čebeljim voskom.

Posebej značilno zanjo je miniaturno pohištvo, mizice in stolčki, na katerih lahko udobno namestimo igrače, ki tako dobijo prostor za namišljeno čajanko. V njeni kolekciji so stojala za telefone in tablice, knjižnim moljem pa je namenjena stilizirana hiša za knjige, objekt, pravzaprav tudi čisto samostojna skulptura, ki omogoča, da nanj odložimo še odprto knjigo. Njeno navdušenje nad arhitekturo razkriva tudi lesen kozolec, ki služi kot stojalo za uhane. Da izkoristi vsak kos lesa, sama izdeluje tudi nakit, lesene uhane, zapestnice in ogrlice.

S pomočjo stružnice ustvarja lesene sklede in skledice. Med njenimi izdelki pa najdemo tudi različne servirne deske. Z njih vam bodo hrano postregli denimo na dvorcu Zemono. Kuharski mojster Tomaž Kavčič je te deske, ki sledijo minimalističnemu duhu oblikovanja, najprej uporabil za predstavitev svoje kuhinje na Expu 2015 v Milanu.

Najraje ustvarja iz orehovega lesa, saj se ji zdi to najlepši slovenski les, rada pa ima tudi vijoličaste odtenke slivovega lesa. Pri izbiri surovine največji poudarek daje temu, da prihaja iz lokalnega okolja. Les zato kupuje od slovenskih kmetov. S tem se na svoj način bori proti globalizaciji in divjemu kapitalizmu ter tako svojo zgodbo ustvarja za ekološko ozaveščene odjemalce, ki iščejo lokalne zgodbe.

Povzeto po članku Petre Tihole, Mladina 8, 26. 2. 2016.

ekipa