Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

FOTOAPARAT 6x6 ŽEPNI PINHOLE ONDU

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

FOTOAPARAT 6x6 ŽEPNI PINHOLE ONDU

115,00 €

podatki

Pričakovanja ob ustvarjanju pinhole fotografij so tista,

s katerimi vas bodo Ondu fotoaparati osvojili.


Ondu logo

 

Ondu je znamka "pinhole" fotoaparatov, ki so trpežni,

enostavni za uporabo in namenjeni vsem generacijam.

Več v opisu...

 

 
b2

FOTOAPARAT 6x6 ŽEPNI PINHOLE ONDU

Majhen fotoaparat za 120 format filma, da ustvari sliko. Podoben modelu Ondu 135 žepni pinhole, saj zavzame malo prostora in ga lahko vzamete kamorkoli s seboj, dela pa slike z boljšo resolucijo. Ker uporablja 120 film so negativi na tej kameri 56 x 56 mm z izjemnim vidnim kotom 115°. Fotoaparat ima zaslonko v velikosti 0,20 mm in dobite ga s standardnim tripod stojalom.

Kaj je »pinhole« fotografija?

Pinhole fotografija je zelo podobna »vsakdanji fotografiji« z razliko v tem, da fotoaparat ne uporablja leč in objektiva. Namesto tega uporabljamo majhno zaslonko, ki svetlobo projecira na fotografski film. Z zaklopko upravljamo ročno. Tak način osvetlitve ustvarja zelo posebne fotografije, katerih ne moremo doseči s klasičnimi fotoaparati z lečo. Pričakovanja ob ustvarjanju pinhole fotografij so tista, s katerimi vas bodo Ondu fotoaparati osvojili.

panorama

Avtor fotografije Kevin Dooley.


ONDU

Mladi podjetnik, ki ustvarja Ondu fotoaparate je Elvis Halilović. Elvis je strasten fotograf. V zadnjih sedmih letih je fotografiral predvsem z uporabo »pinhole« kamer in v teh letih izdelal in uporabil skoraj 40 kamer. Vse modele je izdelal sam. Največje narejene fotografije merijo tudi 3 x 4 metre, medtem ko je najmanjše mogoče spraviti v usta človeka.

Elvis je industrijski oblikovalec in tesar. V preteklih letih je bil aktivno zaposlen z različnimi projekti, ki so vključevali predvsem veliko dela iz lesa. Eden izmed najbolj prepoznavnih projektov, ki so bili dokončani je Floating City,  plavajoča platforma namenjena raziskavam trajnostnih rešitev. Zdaj se je odločil za manjše in bolj obvladljive projekte in se posvetil ustvarjanju pinhol kamer Ondu.

Spoznal je,  da nikjer ne obstajajo kamere, ki bi bile preproste za uporabo, privlačne na pogled in predvsem cenovno ugodne. Ker je znal uporabiti svoje znanje o tem, kaj se zgodi, ko svetloba prehaja skozi zaslonko v velikosti odprtine, je bil sposoben oblikovati družino šestih lesenih »pinhole« kamer. Za različne fotografske potrebe jih je bilo potrebno narediti v petih različnih dimenzijah in filmskih velikosti, od najpogostejših kot je Leica 135 format do 4˝ x 5˝ formata filma.

delavnica

Na fotografiji je Elvisova delavnica.