Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

IDRIAMANT: UHANI SOLZA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

IDRIAMANT: UHANI SOLZA

45,00 €

Idrijski diamanti ne izvirajo iz teme idrijskega rudnika. Pravi dragulj je nežna klekljana čipka, ki se je razvila na površju. Njena vrednost je danes še vedno prepoznavna in cenjena.

logo

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

 

Solza | Klekljani uhani | Unikaten klekljan nakit

 

Dodajte kapljico elegance vašemu videzu!

 

Klekljani uhani v obliki kapljice z vdelanimi Swarowski kristali vas bodo očarali. So peresno lahki in primerni za vsak dan in za posebne priložnosti.

 

Edinstven klekljan nakit iz Slovenije

 

*Lastne avtorske vzorce za klekljano čipko oblikujemo na osnovi tristoletne tradicije idrijske čipke.

 

  • tradicionalne tehnike klekljanja
  • sodobno oblikovana čipka
  • visoka kvaliteta materialov
  • pravično plačilo klekljaric
  • ročna izdelava

 

 

 

Oblikovanje: Anja Petek

 

Čas izdelave: 2 uri

 

Velikost: 3 cm x  4,5 cm

 

Darilna embalaža: 7,5 cm x 7,5 cm x 3 cm

Material: metaliziran sukanec (35% metalizirani poliester, 65% poliester)

*Metaliziran sukanec je trpežen, obdrži obliko in se lahko enostavno ročno očisti z vodo in milom.

*Čipka je zaščitena z UV obstojnim akrilnim sprejem na vodni osnovi, ki jo utrdi in ji podaljša življenjsko dobo, zato se lahko takšen klekljan nakit nosi več let.

*Osnove za uhane so hipoalergene, narejene iz srebra (Ag 925) s prevleko iz rodija (Rh) oz. s prevleko iz zlata (Au 24K). Silikonski nastavki so priloženi.

Barve: srebrna, zlata, rdeča, črna

*Če so vam bolj všeč druge barve, lahko za vas pripravimo naročilo po meri.

Rok dobave: 3 - 10 delovnih dni.

 im

 

IDRIAMANT SE PREDSTAVI

"Idrijski diamanti ne izvirajo iz teme idrijskega rudnika. Pravi dragulj je nežna klekljana čipka, ki se je razvila na površju. Njena vrednost je danes še vedno prepoznavna in cenjena.

Vsak diamant je potrebno obrusiti, preden zasije. Prav tako je potrebno tradicionalno klekljano čipko preoblikovati in interpretirati na nov način, da bo ponovno zasijala v vsej svoji lepoti. Da bi to dosegli, je potrebno čipko prilagoditi sodobnosti z novim oblikovanjem, uporabo in materiali. Verjamemo, da je tradicijo možno oživiti le z inovacijo."


Ekipa

Smo skupina oblikovalcev, arhitektov, klekljaric in ljubiteljev čipke, ki združeni pod znamko IDRIAMANT svetu predstavljamo lepote unikatne ročno klekljane čipke iz Idrije in drugih delov Slovenije. Sodelujemo z izkušenimi klekljaricami z namenom ustvarjanja sodobnih izdelkov iz čipke za 21. stoletje. Sodelujemo v okviru Društva Preplet in kot A5 STUDIO, Anja Petek s.p. ter A+D, Tina Černigoj s.p.

Anja (1988) je arhitektka, oblikovalka in certificirana klekljarica. Klekljanja se je naučila že pri osmih letih v osnovni šoli v Logatcu in je čipko takoj vzljubila. Leta 2012 je med magistrskim študijem na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pričela oblikovati in izdelovati klekljan nakit. Novembra istega leta je pri Čipkarski šoli Idrija pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo za klekljarico. Med letoma 2014 in 2016 je sodelovala z Društvom Idrija 2020 kot oblikovalka in klekljarica. Leta 2017 je pridobila tudi certifikat za geografsko označbo porekla Idrijska čipka. Je soustanoviteljica in predsednica Društva Preplet ter skupaj s Tino in Mihom gonilna sila znamke Idriamant.

Tina (1988) je arhitektka, oblikovalka, klekljarica in soustanoviteljica Društva Preplet. Klekljanja se je naučila v osnovni šoli, svoje znanje pa je ponovno obudila po končanem magisteriju na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Od leta 2013 oblikuje avtorske vzorce za čipko. Njeni klekljani izdelki združujejo tradicionalne vzorce s sodobnim oblikovanjem. Poleg arhitekture in oblikovanja jo navdušuje narava, ki je velikokrat izvor njenih idej. Raznoliki vzorci in barve, zvok klekljev, sprostitev in hkrati vznemirjenje, kaj bo nastalo, je tisto, kar jo pritegne k izdelovanju klekljanje čipke.

Miha (1985) je abs. arhitekture, ki ima prefinjen okus za oblikovanje. Je podpredsednik Društva Preplet in njegov soustanovitelj. V ekipi skrbi za tehnično pomoč in podporo.

 

Erika, Marjeta, Magda, Roberta in Saša so izkušene čipkarice in nepogrešljivi del naše ekipe. Prihajajo iz Idrije, Cerknega, Logatca in okolice Ajdovščine. Pridobljene imajo certifikate za geografsko označbo Idrijska čipka, kar dokazuje njihovo klekljarsko veščino. Izdelki izpod njihovih prstov nadaljujejo tradicijo Dežele idrijske čipke.