Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

HIŠA DOBROT ZALC: PREMIUM ŽGANJE IZ ARONIJE

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

HIŠA DOBROT ZALC: PREMIUM ŽGANJE IZ ARONIJE

39,90 €

zalc

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

Žganje iz aronije 500ml

Žganje iz aronije pridobivamo povsem naravno brez kakršnihkoli dodatkov. Pridobivanje žganja iz sadeža je dolgotrajen proces, ki se imenuje destilacija, pri katerem sadežu dodamo samo vodo. Aronija sama po sebi ni več neznanka, vendar pa smo z kuhanjem žganja iz te zdravilne rastline med prvimi na svetu. Žganje iz aronije vsebuje 40% alkohola. Uživamo pa ga lahko predvsem kot zdrav “aperitiv” pred jedjo.

 

Aronija je listopadna grmovnica, ki izvira iz Severne Amerike. V preteklosti smo jo gojili kot okrasno rastlino, zdaj pa zaradi njenih črnih plodov, ki so na las podobni jagodam borovnice, dobiva čedalje večjo veljavo. Njeni plodovi so jagode, ki so grenko kiselkastega okusa, vendar pa so prava vitaminska bomba. Prednost tega sadeža pa, je da ne vsebuje glutena, kar pomeni, da je primeren tako za malčke, kot tudi za nosečnice, ampak seveda ob posvetu s zdravnikom. Vsestranskost tega sadeža pa se ne konča tukaj, saj ga po predelavi uporabljamo tudi kot čaj, marmelado, sok, prav tako pa ga lahko uživamo tudi kar iz samega grma.


Hiša dobrot Zalc se predstavi:

Naša zgodba se je pričela že davnega leta 1941, ko se je na Dolenjskem rodila naša vedno pridna in delovna babi Marjeta. Delavno vnemo, prijaznost in dobrodušnost ji je nekaj let kasneje v življenje, prinesel tudi naš dedi Stane. Skupaj sta kasneje postala starša, kot tudi dedek in babica. Ob vseh obveznostih in nalogah pa sta bila vedno polna moči in vedno pripravljena pomagati. Pri tem so jima pomagale sveže doma pridelane dobrote, ki so ju vedno držale pokonci, tudi ob vedno živahnih vnukih. Prav ti živahni vnuki, pa bi radi njuno živahno-zdravo življenje in vse domače dobrote delili tudi z vami. Tako pa je nastalo majhno, domače, družinsko podjetje Hiša dobrot ZALC.

V letu 2015 smo pričeli uresničevati dolgo zastavljene cilje in začeli pridelovati sadeže, ki lahko ljudem pomagajo pri vsakdanjem življenju. Naš prvi podvig je bil zasaditev nasada aronije. Iz aronije smo kasneje želeli narediti nekaj povsem novega in edinstvenega in na veselje moškega dela družine, ki ob pravi priložnosti rado nazdravi, naredili žganje. Ker pa nas na življenjski poti spremlja tudi ženski del družine pa smo za njih pripravili liker iz aronije. Našo ponudbo smo kasneje razširili tudi z nekoliko nepoznano vrsto kivija. Iz Bavarskega kivija, ki prav tako raste na našem posestvu smo naredili liker, ki dopolnjuje našo zaenkrat še majhno zbirko edinstvenih žganih pijač.
Poleg žganih pijač in sveže aronije pa je možno poskusiti tudi povsem naraven cvetlični in gozdni med, ki ga prideluje naš dedi Stane z ljubeznijo že več let.

zalc