Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

GAMEBOOK NAMIZNE IGRE

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

GAMEBOOK NAMIZNE IGRE

54,00 €

 

"Interaktivnost v svetu namiznih iger."


 
 

 

 
b2
GAMEBOOK

je zbirka starodavnih abstraktno strateških namiznih iger: Alquerque, Mū Tōrere, Nine Men's Morris, Pachisi, Senet, Stern-Halma, Surakarta, Tablut. Izbrane so namizne igre iz različnih kontinentov in z različnimi abstraktnimi koncepti igranja. Del zbirke je tudi avtorska namizna igra Be Humble. Igralne plošče so povezane skupaj kot strani knjige z magnetno vezavo. Hrbet knjige je tudi škatlica, v kateri so igralne figure, palčke in kocka. Gamebook vsebuje tudi knjižico z navodili (v slovenščini ali v angleščini), kjer so predstavljene vse izbrane igre, njihova zgodovina in pravila igranja. Knjižica z navodili je ločena od igralnih plošč, nahaja se na zadnji platnici knjige, da ne ovira igralcev med igranjem iger.

Knjiga je primerna za poljudnega igralca iger kot tudi navdušenca nad namiznimi igrami. Zlasti bo zanimiva za tiste, ki bi radi izvedeli več o bogati dediščini iger, ki predstavljajo pomemben del človeške zgodovine, inteligence, razuma, strategije in želje po igranju ter druženju. Knjiga iger vsebuje igre različnih težavnosti, za 1–6 igralcev, in ustreza različnim starostnim skupinam (otroci 5+). Gamebook ni primeren za otroke, mlajše od 3 let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.


Velikost: 
33 x 28,5 cm

Gamebook vsebuje:
9 namiznih iger, 1 knjižico z navodili, 72 igralnih figur, 6 dvostranskih palčk in 1 kocko.


O založbi Hibird Books

Je založba, osredotočena na izdajanje posebnih izdaj, interaktivnih knjig in knjig umetnika. Vodita jo ustanovitelja: grafična oblikovalka ter ilustratorka Hana Jesih in arhitekt Peter Plantan. Prvi večji odmeven projekt založbe je knjiga Gamebook, katere razvoj in realizacijo so omogočili Kickstarter podporniki iz 36 različnih držav po svetu. Gamebook je bil nedavno opažen tudi v slovenskem prostoru, na 9. Bienalu slovenskega oblikovanja Brumen, kjer je prejel Brumnovo priznanje za odlično slovensko oblikovanje 2019.

 
 


 

 

POVEZANI IZDELKI