Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

FLORIDEJA ŽEPEK TROJNI VERTIKALNI

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

FLORIDEJA ŽEPEK TROJNI VERTIKALNI

38,00 €

Dimenzija: širina 25 cm, višina 56 cm.

S  3 dodanimi žepnicami.

florideja

 

Žepki FLORIDEJA so inovativni sistemi za vertikalno vzgojo

okrasnih rastlin, zelišč in dišavnic.

Več v opisu...

 

 
b2

Trojni vertikalni žep:

 - vodoodporna cerada po celotni dolžini hrbtne strani, vodotesno dno na spodnjem žepku; filc debeline 0.5 cm

 - dimenzija: širina 25 cm, višina 56 cm.

Trojni navpični sistem z ločenimi žepki, namenjen trem kompatibilnim rastlinam. Priporočljivo je izbrati rastline s podobnimi zahtevami po svetlobi in vodi.

Cerada na hrbtni strani in na dnu spodnjega žepka preprečuje prenašanje vlage na steno in kapljanje.

Najprej zalijemo rastlino v zgornjem žepku po zadnjem delu iz filca. Voda se bo porazdelila po filcu in enakomerno pronicala skozi zgornja dva žepka, ki nista podložena s cerado ter se ustavila na ceradnem dnu spodnjega žepka.

Žepek se na vertikalno površino obesi eno- ali dvotočkovno.

V ceno so vključene tudi tri žepnice; 2 ŽEPNICI iz tankega filca za zgornja dva žepa in ŽEPNICA iz tankega filca s Tyvekom in dvojnim dnom zaspodnji žep.

Žepnice so koristne za enostavno presajanje, lažjo menjavo rastlin - idealno za enoletnice, prav tako žepnici ohranjata čistočo žepka, dvojno dno spodnje žepnice omogoča boljšo drenažo, Tyvek pa prepušča zrak in je hkrati neprepusten za vodo.

Odvečna voda se tako nabira v dvojnem dnu žepnice, ki onemogoča prenamočenost zemlje in preprečuje gnitje korenin.Voda se preko vpojnega filca ponovno vpije v zemljo, ko se ta izsuši.

MATERIAL in VELIKOST žepnic:

  • poliestrski filc (0.15 cm), Tyvek
  • dimenzije: širina 12.5 cm, višina 13 cm

 


FLORIDEJA

Stenski žepki ter posebni lončarovniki iz umetnega filca in cerade so primerni tako za notranjo kot zunanjo uporabo. V njih se dobro počutijo skoraj vse vrste okrasnih rastlin, zelišča in dišavnice ter celo kakšne viseče jagode in lončni paradižnik!

Iz enojnih, dvojnih, trojnih ali sistemov žepkov, izdelanih po meri, si lahko sestavite pravo malo oazo zelenja, ki bo okrasila in popestrila vsak notranji prostor, teraso ali balkon. Floridejini izdelki so enostavni za vzdrževanje, rastline se v njih odlično počutijo in le z malo truda ter znanja bo vaša zelena stena še posebej v zimskem času pomagala očistiti in navlažiti suh zrak v zaprtih in dostikrat zatohlih sobah, da boste lahko z veseljem zadihali s polnimi pljuči!

Floridejini izdelki iz poliestrskega filca ne plesnijo, imajo dolgo življensko dobo, montaža oziroma pritrjevanje na različne (vertikalne) površine (notranje in zunanje stene, stojala..) pa je preprosto, uporabite lahko kar žeblje, vijake ali kovinske kaveljčke.

FLORIDEJA