Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

FLORIDEJA ŽEPEK DVOJNI VERTIKALNI

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

FLORIDEJA ŽEPEK DVOJNI VERTIKALNI

28,00 €

Dimenzija: širina 25 cm, višina 41 cm.

Z  2 dodanima žepnicama.

florideja

 

Žepki FLORIDEJA so inovativni sistemi za vertikalno vzgojo

okrasnih rastlin, zelišč in dišavnic.

Več v opisu...

 

 
b2

Dvojni vertikalni žep: 

- vodoodporna cerada na celotni hrbtni strani, vodotesno dno s cerado samo na spodnjem žepku, filc debeline 0.5cm 

- dimenzija: širina 25 cm, višina 41 cm. 

Dvojni navpični sistem z ločenima žepkoma, namenjen dvema kompatibilnima rastlinama, ki tako tvorita zanimivo kombinacijo. Priporočljivo je izbrati rastlini s podobnimi zahtevami po svetlobi in vodi. 

Cerada na hrbtni strani in na dnu spodnjega žepka preprečuje vlaženje stene in kapljanje. Zgornji žepek ni podložen s cerado, tako omogoča odvečni vodi, da pronica v spodnji žepek, kjer se ustavi na dnu, zaščitenem s cerado. 

Žepek se na vertikalno površino obesi eno- ali dvotočkovno.

V ceno sta vključeni tudi dve žepnici; ŽEPNICA iz tankega filca za zgornji žep in ŽEPNICA iz tankega filca s Tyvekom in dvojnim dnom za spodnji žep.

Žepnice so koristne za enostavno presajanje, lažjo menjavo rastlin - idealno za enoletnice, prav tako žepnici ohranjata čistočo žepka, dvojno dno spodnje žepnice omogoča boljšo drenažo, Tyvek pa prepušča zrak in je hkrati neprepusten za vodo.

Odvečna voda se tako nabira v dvojnem dnu žepnice, ki onemogoča prenamočenost zemlje in preprečuje gnitje korenin.Voda se preko vpojnega filca ponovno vpije v zemljo, ko se ta izsuši.

Material in velikost žepnic:

  • poliestrski filc (0.15 cm), Tyvek
  • dimenzije: širina 12.5 cm, višina 13 cm 
 


FLORIDEJA

Stenski žepki ter posebni lončarovniki iz umetnega filca in cerade so primerni tako za notranjo kot zunanjo uporabo. V njih se dobro počutijo skoraj vse vrste okrasnih rastlin, zelišča in dišavnice ter celo kakšne viseče jagode in lončni paradižnik!

Iz enojnih, dvojnih, trojnih ali sistemov žepkov, izdelanih po meri, si lahko sestavite pravo malo oazo zelenja, ki bo okrasila in popestrila vsak notranji prostor, teraso ali balkon. Floridejini izdelki so enostavni za vzdrževanje, rastline se v njih odlično počutijo in le z malo truda ter znanja bo vaša zelena stena še posebej v zimskem času pomagala očistiti in navlažiti suh zrak v zaprtih in dostikrat zatohlih sobah, da boste lahko z veseljem zadihali s polnimi pljuči!

Floridejini izdelki iz poliestrskega filca ne plesnijo, imajo dolgo življensko dobo, montaža oziroma pritrjevanje na različne (vertikalne) površine (notranje in zunanje stene, stojala..) pa je preprosto, uporabite lahko kar žeblje, vijake ali kovinske kaveljčke.

FLORIDEJA