Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

KLARART: SLOVENIJA V LEPOTAH FOLKLORE

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

KLARART: SLOVENIJA V LEPOTAH FOLKLORE

17,00 €

Vzemite košček Slovenije s seboj! Pop-up spominek vas bo popeljal v čase preteklosti in zaplesal z vami v družbi plesalcev. Razkriva vam šest različnih folklornih noš iz šestih različnih regij. Na vsaki strani ima pripisano ime regije iz katere prihajajo plesne skupine in opis nekaterih značilnosti pokrajin.

Klarart

Več v opisu...

 

 
b2

SPOMINEK: SLOVENIJA V LEPOTAH FOLKLORE

Slovenija. Majhna država, a tako bogata v svoji pisani raznoznolikosti v folklornih običajih, da ji ni enake na svetu. Vsaka regija ima svojo vrsto folklornega oblačila in plesa. Če prištejemo še različice v njihovih obrobjih, ko se noše dveh regij pričnejo mešati, se števila le veča. Večina običajev se je ohranila in tako je Slovenija postala pravi zaklad v Evropi. Mnogi ne vedo, kakšen širok spekter folklornih noš imamo. Vsak se ustavi le pri opevanemu izboru gorenjske noše z avbo, ki smo ga poimenovali narodna noša. Iz tega razloga sem se odločila, da predstavim barvitost Slovenije na tem področju in izdelala pop-up zloženko slovenske folklore. Izbrala sem si šest najbolj značilnih in med seboj dovolj različnih narodnih noš iz šestih regij: gorenjska, primorska, dolenjska, bela krajina, štajerska in prekmurje. Za vsako od teh sem ustvarila tudi značilnosti pokrajine in jih postavila za ozadje plesišč. Ilustrirani pari so v različnih nivojih postavljeni v realen prostor, ki ustvarjajo tridimenzionalen učinek, spremlja pa jih dvojezičen opis nekaterih značilnosti pokrajin in simbol Slovenije z označenim področjem, kjer se pokrajina nahaja.

 spominek

 

KLARART SE PREDSTAVI:

Sem Klara - grafična oblikovalka KlarArt s.p.-ja. V oblikovalskem delu uživam in oblikujem vse vrste tiskovin. Avgusta, leta 2016, sem svoje oblikovalske sposobnosti povezala z rezanjem lesa. Ljubezen do lesenih izdelkov je podedovana, saj je iz njega izdeloval podobe že moj dedek. Sprva so bili moja tarča caketopperji in preprosti, a raznoliki uhani. Ko je prišel december pa sem se vrgla še nad božično jelko. Sem pristaš narave, saj je vsak del nje prečudovit. Tudi na mojih lovilcih sanj so sama prava peresa v svoji naravni barvi. Podarijo pa mi jih moje lastne ptice. Te pa so mi tudi navdih za nove stvaritve, kot na primer pomladni obeski za okrasitev prostora. Moje ustvarjanje pa se ne ustavi le tukaj, temveč se širi na vse strani. Za različne priložnosti svoje sposobnosti prenesem tudi na druge materiale. Umetnost je široka, je del mene in še sama ne vem kam vse me bo peljala v prihodnosti.


POVEZANI IZDELKI