Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

RIBRAND: SOL IN POPER

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

RIBRAND: SOL IN POPER

27,19 €

Kolekcija minimalističnih kuhinjskih pripomočkov iz javorjevega lesa, pridobljenega v okoliških gozdovih. Svetli odtenek tega čvrstega in trpežnega materiala deluje sveže in se odlično znajde v oblikah geometrijskih likov, začinjenih s ščepcem barve.


ribrand


 

 
b2

SOL & POPER

Začinite svoje življenje z dvodelnim setom lesenih hišic iz čvrstega slovenskega javorjevega lesa. Tako sta fini, da ju boste z veseljem uporabljali in ju postavljali na ogled pred zavistnimi gosti.

 

 

Velikost kompleta (mm): D 50 x Š 80 x V 60

Material: čvrst javorjev les, brez in z živilom prijaznim barvnim premazom

Oblikovanje: Janez Mesarič, Mashoni

Izdelano v: Ribnica, Slovenija

 

 

VZDRŽEVANJE

Namenjeno za shranjevanje fino mlete soli in popra. Nenaoljen set iz čvrstega lesa je sestavljen iz dveh različic: z in brez barvnega premaza. Priporočljivo je, da nebarvano hišico vsakih nekaj mesecev premažete z lanenim ali oljčnim oljem. Ne izpostavljajte ju neposredni sončni svetlobi.


RIBRAND: SODOBNO OBLIKOVANJE PREPLETENO S TRADICIJO

Ribrand je blagovna znamka lesenih izdelkov, plod sodelovanja med oblikovalskim studiem Mashoni in Rokodelskim centrom Ribnica. Ribniška dolina je znana po svoji bogati dediščini izdelovanja domačih suhorobarskih izdelkov, iz katere črpamo navdih in jo prepletamo s sodobnimi oblikovalskimi pristopi ter modernimi tehnologijami.

Ribrand je blagovna znamka z zgodbo. Ta se je začela na pobudo oblikovalca Janeza Mesariča, ki v Rokodelskem centru Ribnica poučuje industrijsko oblikovanje. Janez Mesarič je uveljavljen slovenski industrijski oblikovalec, čigar predniki izvirajo iz Ribnice. Odraščal je obkrožen s kulturo izdelovanja suhe robe, v kateri je že dlje časa videl potencial za oblikovanje sodobnejše serije lesenih izdelkov. Celovito realizacijo projekta je omogočil njegov oblikovalski studio Mashoni, ki je združil moči z Rokodelskim centrom Ribnica in nastala je navdihujoča znamka trajnostnih izdelkov po dostopnih cenah.

Z izpostavitvijo dobre prakse povezovanja sodobnega slovenskega oblikovanja z domačo obrtjo želimo v svet poslati jasno sporočilo, da imamo dolgoletne izkušnje in znanja za ustvarjanje uspešnih in prepoznavnih zgodb. Prepričani smo, da lahko postavimo dober zgled in prispevamo k večjemu zavedanju o tem, kako pomembno je ohranjati in hkrati nadgrajevati svojo tradicijo.

 

BESEDE OBLIKOVALCA

Ime Ribrand je skovanka besed Ribnica in »brand«, v prevodu blagovna znamka. Izgovarja se kot »rebrand«, kar pomeni prenovo nečesa, kar že obstaja. Natanko to želimo doseči: oplemenititi ribniško dediščino izdelovanja lesenih izdelkov z novim, sodobnim pristopom. Tradicijo, ki velja za »staro«, želimo ponovno oživiti in preoblikovati v zgodbo, ki je povsem nova.

Zame je Ribrand sinonim za domiselne, nekonvencionalne in uporabne lesene izdelke. Izdelki z dušo, ki so preprosti in mikavni ter dosledno izdelani. Les je živ material, ki rad ubere svojo pot. Izdelki bodo skozi čas postali posebni in samosvoji oziroma samo tvoji.