Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

HLADNO STISKANO BUČNO OLJE KOCBEK

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

  • bio

HLADNO STISKANO BUČNO OLJE KOCBEK

6,50 €

Bučna olja, s postopkom hladnega stiskanja iz izbranih

in prečiščenih bučnih semen, so olja najvišje možne kakovosti.


Oljarna Kocbek logo

 

OLJARNA KOCBEK

 

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami nudi vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena nerafinirana olja. 

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

Hladno stiskano bučno olje s temno zeleno etiketo in zlatim logotipom KOCBEK je narejeno iz izbranih in prečiščenih bučnih semen najvišje kakovosti. Pri postopku hladnega stiskanja ni nobene obdelave semena. Semena se ne meljejo, ne segrevajo ali pražijo temveč se samo iz celih semen iztisne olje. Olje je zaradi tega nekoliko svetlejše - zeleno rdečkaste barve, zelo nežnega vonja in okusa, ki je enak okusu surovega bučnega semena. Olje zaradi postopka hladnega stiskanja ohrani vse hranilne snovi (vitamine in minerale), ki so jih vsebovala semena.

Hladno stiskano bučno olje zelo koristno vpliva na delovanje moške prostate.

Olje je bogato z visoko vsebnostjo delta-7-sterolov, ki deluje proti povečanju prostate (1g olja vsebuje 5mg). Večkrat nenasičene maščobne kisline v sodelovanju z drugimi učinkovinami pozitivno vplivajo na presnavljanje helostorola.

Visoka vsebnost vitaminov in mineralnih snovi pa pomaga pri odvajanju vode in koristi živcem, krepi mišičje in vezivno tkivo ter na splošno normalizira celično presnovo. Ščiti nas tudi pred prostimi radikali in preprečuje vse vrste poškodb, predčasno staranje, motnje v krvnem obtoku, arteriosklerotske spremembe, težave s prostato.

Zelo učinkovito je tudi pri zdravljenju opeklin in ozeblin. Bučno olje lahko uživamo hladno, kot preventivno zdravilo, kot dodatek raznim jedem in solatam, lahko pa ga uporabljamo tudi za pripravljanje raznih toplih jedi, omak in slaščic.

Rok dobave izdelkov Oljarne Kocbek je od 3 do 5 dni.


OLJARNA KOCBEK

Njihova zgodba se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta Alojz in Antonija prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki danes predstavlja že tretjo generacijo v družini KOCBEK. Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta, ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Od leta 1994 se kot edini ukvarjajo s hladnim stiskanjem, kjer se semena ne obdelujejo (meljejo, pražijo in stiskajo) temveč se s posebno stiskalnico iz semen direktno iztisne olje. Pri tem postopku je max. temperatura obdelave 40° C in tako nastane popolnoma naravno olje, ki je po vonju, barvi in okusu skoraj identično semenu. Ta olja so zelo blaga in v sebi ohranijo tudi vse vitamine in minerale, ki so zelo pomembni za naš organizem. 

Olja proizvajajo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistočo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov..). Njihova posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje. Najdete jih na Stari Gori, ob glavni cesti, ki vas popelje v smeri G.Radgona - Radenci - Kapela - Sveti Jurij ob Ščavnici - Ptuj. To je SV del Slovenije -Ščavniška dolina - v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini neokrnjene narave Blaguškega jezera.

Oljarna Kocbek

Posebnost Oljarne Kocbek so hladno stiskana olja.

Fotografija: Oljarna Kocbek