Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIKOV PEČAT ZA PECIVO

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIKOV PEČAT ZA PECIVO

16,00 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

 

 
b2

PEČAT ZA PECIVO

Vurnikov pečat za pecivo Izdelan iz slovenskega lesa, premera 4 cm, s polkrožnim lesenim držalom, v lični laneni vrečki s potiskom. Dodan je recept za preproste piškote. Motiv sonca je povzet po stebrih Sokolskega doma na Taboru v Ljubljani, ki ga je arhitekt Vurnik zasnoval med letoma 1923 in 1926 in predstavlja simbol svetlobe, moči, energije ter vsega, kar je povezano z življenjem. Pečat je oblikoval oblikovalec Aleš Hočevar in ročno izdelal oblikovalec Primož Černe.


Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: IVAN VURNIK & HELENA KOTTLER VURNIK

Kolekcija je prva v seriji in je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884– 1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)

Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: