Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIK, STEKLENIČKA DALIJA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIK, STEKLENIČKA DALIJA

21,00 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

 

 
b2

STEKLENIČKA

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: IVAN VURNIK & HELENA KOTTLER VURNIK

Kolekcija je prva v seriji in je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884– 1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)

Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)

 

 

 

Steklenička Dalija

 

Arhitektov življenjski slog je bil domišljen, enostaven in asketski. To je bilo vodilo oblikovalke Kaje Weisseisen. Okrasni potisk izhaja iz ornamentike fasade hiše nekdanje Zadružne gospodarske banke na Miklošičevi cesti 8 v Ljubljani, zgrajene leta 1922.


 

Specifikacije

Ročno pihana, narejena iz najboljšega borosilikatnega stekla, 550 ml, obdana v silikon modre barve za ustrezen oprijem ter s pokrovčkom iz nerjavečega jekla, polipropilena in silikonskega obročka, zaradi katerega je zagotovljeno 100% tesnjenje.

Steklenička je narejena v podjetju ZkotZ.

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.