Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

DON'T FEED ME PLASTIC - PTIČ KOSEC

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

DON'T FEED ME PLASTIC - PTIČ KOSEC

13,00 €

"V Sloveniji nas gnezdi le okoli 350."

Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

DON'T FEED ME PLASTIC - PTIČ KOSEC

“Ojla, sem ptič kosec z Ljubljanskega barja. V Sloveniji nas gnezdi le okoli 350. Prebivam v visoki travi vlažnih travnikov, svoje zavetje pa le nerad zapustim. Ogroža me intenzivno kmetijstvo in zgodnje košnje travnikov, saj morajo pred košnjo moji mladiči dorasti in varno zapustiti zavetje.

Stisni me in naj te vonj travnikov spomni na mojo zgodbo.

Vzemi si trenutek in pomisli, kako lahko tudi ti prispevaš okolju, da ostane prijetno bivališče. Je dom, ki si ga delimo vsa živa bitja...”

V Sloveniji gnezdi med 300 in 400 koscev, od tega največ na Ljubljanskem barju.

Kosca najbolj ogroža intenzifikacija kmetijstva, ki se kaže v zgodnji prvi košnji, večkratnih košnjah letno, premeni vlažnih travnikov v njive, njihovem izsuševanju, pretiranem gnojenju in dosejevanju travno-deteljnih mešanic.

Kosec je sešit iz ostankov blaga in polnjen s sivko. Osvežuje prostor in odganja molje, vonj po travnikih pa te spominja na njegovo zgodbo.

 

OBLIKOVALKA MAJA REPOTOČNIK

"Poučne igrače z ekološko zgodbo, ki tudi najmajšim predstavijo pomen skrbi za okolje. Želim doseči, da bi se zgodba ljudi dotaknila, bi jo delili in, četudi z malimi koraki, prispevali k ohranjanju okolja, ki si ga delimo tudi z ostalimi živimi bitji. Osreči me, ko moji produkti sprožijo kakšno iskrivo debato. Sešitih bo omejeno število igrač - točno toliko, kot teh primerkov živali še živi. Vsaka igrača pa je tudi označena s svojo zaporedno številko."


Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: