Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIK, ČOKOLADNE LIZIKE

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: VURNIK, ČOKOLADNE LIZIKE

8,40 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

 

 
b2

ČOKOLADNE LIZIKE

Čokoladne lizike Agata, Suzana, Karolina in Josephine Iz bele oziroma temne čokolade s štirimi različnimi vzorci so narejene ročno iz izbranih sestavin. V čokoladnici Lucifer, Lucy d. o. o., so jih naredili po zasnovi oblikovalke Urške Kadunc. Na vsaki je napotilo na povezavo z življenjsko zgodbo zakoncev Vurnik.

V kompletu prejmete 4 lizike s štirimi različnimi vzorci in okusi.Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: IVAN VURNIK & HELENA KOTTLER VURNIK

Kolekcija je prva v seriji in je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884– 1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)

Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.