Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: NOTESNIKI VURNIK

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: NOTESNIKI VURNIK

9,90 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

NOTESNIKI

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: IVAN VURNIK & HELENA KOTTLER VURNIK

Kolekcija je prva v seriji in je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884– 1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)

Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)

 

Notesnik Kalejdoskop

Potisk izhaja iz ornamentike fasade hiše na Miklošičevi cesti 8 v Ljubljani, nekdanje Zadružne gospodarske banke, zgrajene leta 1922, ki velja za najbolj znano delo arhitekta Ivana Vurnika.

Notesnik Mozaik

Potisk izhaja iz ornamentike fasade hiše na Miklošičevi cesti 8 v Ljubljani, nekdanje Zadružne gospodarske banke, zgrajene leta 1922, ki velja za najbolj znano delo arhitekta Ivana Vurnika. Darilo, ki ga je oblikoval Luka Purgar.

Notesnik Sinja

Potisk izhaja z oltarne mize, ki se nahaja v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih. Stavba in notranja oprema sta leta 1927 nastali po Vurnikovih načrtih, leseno skrinjo pa je z vzorcem iz belega goloba, žitnega klasa, cveta ter sonca poslikala Helena Kottler Vurnik.

 

Specifikacije:

100-listni, brezčrten, 90g brezlesnega papirja EOS, volumna 1,5 velikosti 11,5 x 15,5 cm, gladkih trdih platnic.

Darilo, ki ga je oblikoval Luka Purgar, so naredili v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica v sodelovanju z Emma d. o. o.

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: