Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: MAPI FABIANI

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: MAPI FABIANI

5,90 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

MAPI ZA SHRANJEVANJE

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: MAKS FABIANI

Je druga v seriji in je nastala ob 150. obletnici rojstva arhitekta, urbanista in inovatorja Maksa Fabianija (1865–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Fakultete za dizajn Univerze na Primorskem. Motivi so povzeti po znanih stavbah, ki jih je arhitekt Fabiani zasnoval v Ljubljani, Štanjelu in v Trstu, Hribarjevi hiši, Krisperjevi hiši, hiši Bartoli, Farrarijevem vrtu ter po regulacijskem načrtu za Ljubljano. Podjetji Tiskarna in knjigoveznica Radovljica in ZkotZ sta zagotovili kakovostno izvedbo omejene serije.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: MAKS FABIANI (1865–1962)Mapa Ljubljana

Motivi izhajajo iz arhitekture in regulacijskega načrta Ljubljane, ki ju je konec 19. in v začetku 20. stoletja  zasnoval Maks Fabiani. Darilo, ki je nastalo v sodelovanju s Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in ga je oblikovala študentka Bernarda Conič pod mentorstvom red. prof. Karin Košak, doc. Katje Burger in asist. Arijane Gadžijev, so izdelali v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.

 

Mapa Krisparjeva hiša

Vzorec je sestavljen iz fotografije stopnišča Krisperjeve hiše v Ljubljani, zgrajene leta 1901 po načrtih arhitekta Maksa Fabianija. Darilo, ki je nastalo v sodelovanju  s Fakulteto za dizajn Univerze na Primorskem in ga je oblikovala študentka Lucija Potočnik pod mentorstvom doc. dr. Petre Bole, so izdelali v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.


Specifikaci

350-gramski papir Soft Touch Matt PVC 1/1, velikosti 23 × 31,5 cm

 

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: