Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: FABIANI STEKLENIČKA

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: FABIANI STEKLENIČKA

21,00 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

 

 
b2

STEKLENIČKA

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: MAKS FABIANI

Je druga v seriji in je nastala ob 150. obletnici rojstva arhitekta, urbanista in inovatorja Maksa Fabianija (1865–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Fakultete za dizajn Univerze na Primorskem. Motivi so povzeti po znanih stavbah, ki jih je arhitekt Fabiani zasnoval v Ljubljani, Štanjelu in v Trstu, Hribarjevi hiši, Krisperjevi hiši, hiši Bartoli, Farrarijevem vrtu ter po regulacijskem načrtu za Ljubljano. Podjetji Tiskarna in knjigoveznica Radovljica in ZkotZ sta zagotovili kakovostno izvedbo omejene serije.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: MAKS FABIANI (1865–1962)


 

Steklenička Fabiani

Motiv izhaja iz hiše Bartoli v Trstu, ki jo je leta 1908 zasnoval arhitekt Maks Fabiani. Darilo, ki je nastalo v sodelovanju s Fakulteto za dizajn Univerze na Primorskem in ga je oblikovala študentka Anja Črnič pod mentorstvom doc. dr. Petre Bole, so izdelali v podjetju ZkotZ.


Specifikacije

Ročno pihana, narejena iz najboljšega borosilikatnega stekla, 550 ml, obdana v silikon modre barve za ustrezen oprijem ter s pokrovčkom iz nerjavečega jekla, polipropilena in silikonskega obročka, zaradi katerega je zagotovljeno 100% tesnjenje.

Steklenička je narejena v podjetju ZkotZ.

 

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: