Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: BRISAČI VURNIK

Dvoklik za ogled slike v polni velikosti

Oddalji
Približaj

Dodatne slike

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: BRISAČI VURNIK

29,90 €

Kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. 


cas


Več v opisu...

* Obvezna polja

 

 
b2

BRISAČI

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: IVAN VURNIK & HELENA KOTTLER VURNIK

Kolekcija je prva v seriji in je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884– 1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962). Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih.

Naj vam bo darilo v navdih!

Arhitekt: IVAN VURNIK (1884–1971)

Slikarka: HELENA KOTTLER VURNIK (1882–1962)


Kopalna brisača Nagelj

Motiv, ki ga je uporabil oblikovalec Blaž Habjanič, izhaja iz ornamentike fasade hiše nekdanje Zadružne gospodarske banke na Miklošičevi cesti 8 v Ljubljani, zgrajene leta 1922. Letno kopališče, zgrajeno leta 1932 v Radovljici, danes ni več ohranjeno v izvorni obliki, v času svojega nastanka pa je pomenilo moderno in tehnološko napredno arhitekturo.

 

Kopalna brisača Katarina

Motiv, ki ga je uporabil oblikovalec Blaž Habjanič, izhaja poslikave dela notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah, kjer je arhitekt Ivan Vurnik leta 1920 skušal opredeliti t. i. narodni slog. Letno kopališče, zgrajeno leta 1932 v Radovljici, danes ni več ohranjeno v izvorni obliki, v času svojega nastanka pa je pomenilo moderno in tehnološko napredno arhitekturo.

 

 

Specifikacije:

Velikosti 80 x 160 cm, 100% bombaž, 550g, izjemno vpojna.

Brisačo, ki vsebinsko povezuje obe arhitekturni deli, so v ohranjanju dolgoletne tradicije izdelali v podjetju Svilanit d.o.o.

 

 

 

CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE: DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE

Je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture,  ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Dodatne informacije

Podrobnosti izdelka N/A

SLOVENIKA PRIPOROČA TUDI: