Slovenika postaja vse bolj obsežna trgovina na spletu in na Gornjem trgu v Ljubljani, kjer so doma izključno slovenski izdelki.

Januara 2016 se na spletni platformi www.slovenika.eu predstavlja že 82 slovenskih ustvarjalcev in proizvajalcev s 410 vrstami slovenskih izdelkov za dom, družino, kulinariko in nego. Vsak slovenski izdelek ima v povprečju 3,6 variacij barv, okusov, velikosti, polnil, tako da je v ponudbi spletne Slovenike skupaj že 1480 izdelkov. Izložba slovenske ustvarjalnosti je res raznolika in del te ponudbe si v živo lahko ogledate tudi v Sloveniki na Gornjem trgu 4 v Ljubljani.

V ekipi Slovenike smo se konec lanskega leta ukvarjali predvsem z zagonom fizične trgovine, v letu 2016 pa imamo namen razširiti in posodobiti ponudbo. Od začetka leta pa do sredine februarja  se nam je tako pridružilo že 7 novih dobaviteljev in nam pripravilo 23 novih izdelkov!

Prva izmed novih izdelkov  v letošnjem letu je bila knjiga o Sloveniji - The Slovenia Book. Knjigo je napisala ekipa izkušenih tujih turističnih novinarjev, ki so se že na prvi pogled zaljubili v Slovenijo. Pisana je v angleščini, zato je odlično slovensko darilo za tujce!

Zaljubljeni v Slovenijo, predvsem v njen gorski svet, sta tudi avtorici izdelkov Tri gore. Gornikom bodo na poti prav prišle slovenske emajlirane posodice in lončki, doma pa bo spomin na naš najvišji vrh ohranjala unikatno narejena dekorativna blazina Triglav.

Simbol duše slovenskega doma je bila od nekdaj - pručka. V januarju smo se razveselili prav posebne - Slovenske pručke, ki je izdelana iz slovenskega hrastovega lesa in jo lahko uporabimo za stolček, mizico, igralno površino, podstavek za tablice, ali pa kot predal za mobilni telefon in druge pomembne zadeve.

V soteski na Cerkljanskem so zavetje ranjencem med 2. svetovno vojno nudila košata bukova drevesa. Eno izmed njih, ki je bila priča pogumnim dejanjem, so leta 2014 morali posekati, iz njenega lesa pa je Simon ustvaril kuli - unikatno leseno pisalo iz lesa bukve, ki je rasla v Partizanski bolnici Franja. Namenjeno je vsem, ki jim vrednote humanosti in solidarnosti veliko pomenijo in so pripravljeni nosili tako dragocen delček zgodovine vedno s sabo.

Če pa želite razveseliti knjigoljubce, jim podarite lesen, ročno obdelan pripomoček za branje Easy Reader! Preizkusili smo ga in res lahko z enim samim prstom držite knjigo odprto v sedečem ali ležečem položaju :).

Ko smo že pri ljubcih, razveselili smo tudi pivoljubce, ki lahko od zdaj v Sloveniki nabavijo pivo Kramp ali pivo Herc s karakterjem zasavskih rudarjev: MOČAN, TRMAST, a vseeno LJUBEZNIV.

Naj na koncu predstavimo tudi nov slovenski izdelek v kategoriji svetil - VILU lučka. Ekološko prijazno, ročno izdelano lučko povezuje 17 elastik, ki tvorijo unikatno obliko. Želimo si, da vam VILU pomaga ustvariti lep ambient v vašem domu, vam sveti in daje toplino, kot jo daje nam :).