Slovenika, izložba slovenske ustvarjalnosti, postaja po dobrih 2 letih poslovanja vedno večja in bolj obiskana.

statistika

 

V letu 2016 se nam je pridružilo 41 novih dobaviteljev in njihovih 204 novih izdelkov! Prodaja se je glede na leto 2015 povečala kar za 2,6 krat!

Na spletnem portalu www.slovenika.eu in v trgovini Slovenika na Gornjem trgu 4 v Ljubljani se tako predstavlja že 123 malih slovenskih ustvarjalcev in proizvajalcev s 614 vrstami slovenskih izdelkov za dom, družino, kulinariko in nego. Vsak slovenski izdelek ima v povprečju 2,7 variacije barv, okusov, velikosti, polnil, tako da lahko izbirate med 1681 slovenskimi izdelki. 

Povečuje se tako obisk v fizični trgovini, ki predstavlja slabe dve tretjini prodaje, kot tudi število transakcij v spletni trgovini, ki dosega dobro četrtino prihodkov. Razliko predstavljajo poslovna darila in to, da se podjetja v vedno večji meri odločajo za nakup inovativnih slovenskih izdelkov, nas še posebej veseli! Poleg Slovencev se nad slovenskimi izdelki navdušujejo tudi tujci - ti v fizični trgovini prevladujejo predvsem poleti. Presenetljivo je dejstvo, da so naše izdelke v spletni trgovini naročali kupci iz 14 različnih držav na 4 celinah.  

Vsem obiskovalcem in kupcem se zahvaljujemo za zaupanje in vam želimo vse dobro v 2017!

Ekipa Slovenike