Turizem Ljubljana vsaki dve leti izvaja ocenjevanje turistične ponudbe Ljubljane, kjer strokovna komisija ocenjuje gostinske locale in trgovine po skrbno pripravljenih kriterijih ter po metodi "skritega gosta". V letu 2016 so ocenili 200 trgovin v središču Ljubljane.

Novost v letu 2016 je podelitev oznake lokalne ponudbe Ljubljana Quality Local trgovinam, ki imajo v svoji ponudbi več kot 50% izdelkov slovenskega porekla. Oznako Ljubljana Quality Local 2017 je prejelo 35 trgovin in med njimi je tudi Slovenika, ki ima v svoji ponudbi 100% izdelkov slovenskega porekla!

Kriteriji ocenjevanja so bili:

  • PODOBA PRODAJALNE, kjer so ocenjevali med drugim izložbo, vtis in urejenost prodajalne, skladnost opreme in asortimana, pozicioniranje izdelkov in tudi slovensko ime prodajalne;
  • PONUDBA BLAGA in IZVIRNOST PONUDBE, kjer je bila v ospredju široka izbira blaga in blagovnih znamk ter skladnost le-the s celostno ponudbo prodajalne;
  • KVALITETA STORITVE OZ. POSTREŽBE KUPCEV – skriti kupci so nagrajevali ustrežljiv in prijazen, a hkrati nevsiljiv odnos do kupca ter trgovčevo dobro poznavanje izdelkov in sposobnost strokovnega svetovanja.

Priznanje Znak ljubljanske kakovosti 2017 smo ponosno obesili v trgovini in potrudili se bomo, da mu bodo sledila še druga priznanja!