V soboto, 21.5.2016 bomo v Sloveniki na Gornjem trgu 4, v sodelovanju z Ekotero (pobudnica Festivala sivka na Krasu)  in Sivčkom organizirali Dan sivke v Ljubljani.  

Na dogodku  bodo naši partnerji s Krasa predstavili orodja in način pridelave naravnih sivkinih izdelkov. Naravnost iz svojih polj in delavnic bodo na ulico starega mestnega jedra pripeljali cizo, pravkar požeto in svežo dišečo sivko ter destilator, ki ga uporabljajo v proizvodnji sivkinih izdelkov.   

Na Gornjem trgu bo tako prvič doslej predstavljena parna destilacija sivkinih cvetov in stebel iz katerega nastane dišeče sivkino eterično olje. Iz tega olja s primesmi ostalih naravnih sestavin  v Ekoteri izdelujejo naravne izdelke za nego telesa in obraza, v Sivčku pa čistila in dišave za dom ter pralne praške.

Vse izdelke bo moč preizkusiti in seveda tudi kupiti, že vnaprej pa si jih lahko ogledate na naših straneh, če v iskalnik vtipkate Ekotera ali Sivček. 

Ste vedeli, da se iz sivke lahko pripravi tudi okusno pecivo? Pridružite se nam 21.5.2016 od 10.00 do 20.00 na Gornjem trgu v Ljubljani in degustirajte dobrote iz kraških pečic!