Bilo je lepo. Ob zvokih zimzelenih slovenskih popevk  klaviature pianista Janija Slimška je pot Slovenike v prvem letu poslovanja najprej orisal Leon Bračko, idejni oče in prvi prokurist podjetja, za tem pa je novi lastnik in direktor, Matija Čuk povedal: "Imel sem načrt, da odprem trgovino z uporabnimi izdelki slovenskega industrijskega designa, pa je vmes prišel Leon in mi ponudil, da odkupim kar Sloveniko.  Blagovna znamka in zgodba, ki jo Slovenika  predstavlja, se mi zdi žlahtna in polna priložnosti. Moja ambicija je, da postane Slovenika prepoznavna po visoki kakovosti in prestižnem designu uporabnih izdelkov, ki so ustvarjeni in proizvedeni v Sloveniji."


otvoritev1


Babi Nežka, ki je vnuku in vnukinji prepustila prostor svoje trgovine z metrskim blagom Nežka, je v precej čustvenem nagovoru predala svoje  25 let stare škarje, "da bo lahko uspešno rezal cene" in ključe trgovine, pod pogojem, da bo dobro pazil nanjo!  Trak je Matiji in Maruši pomagal prerezati župan mesta Ljubljane, gospod Zoran Jankovič.  Več kot 100 obiskovalcev je lahko preizkusilo kozjanske pršjače in belokranjske pogače, gorenjsko zasko in  prekmursko zaseko,  domačo potico in piškote ter mladi kraški teran in prekmurski cuve.

otvoritev2


Interjer trgovine iz 90tih let je osvežen in se lepo poda identiteti Slovenike, izložbi slovenske ustvarjalnosti, ki združuje tradicijo, družinsko izročilo ter mlado energijo. Glede na dejstvo, da ima spletna Slovenika že 74 dobaviteljev in 445 izdelkov, se bo program v trgovini na Gornjem trgu 4, v Ljubljani menjal. Ob otvoritvi smo v njej skombinirali inovativne izdelke za osebno uporabo, izdelke za dom in ambient, posebne igrače in mali izbor kulinarike.

Obiščite nas in potipajte, povohajte ter si iz vseh strani oglejte izložbo slovenske ustvarjalnosti!