Moja košarica
Število izdelkov v košarici:
0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Ustvarjeno ob Dodano ob Nastavite padajočo smer
Stran:
  1. 1
  2. 2

Turizem Ljubljana vsaki dve leti izvaja ocenjevanje turistične ponudbe Ljubljane, kjer strokovna komisija ocenjuje gostinske locale in trgovine po metodi "skritega gosta".

V letu 2016 so ocenili  200 trgovin v središču Ljubljane. Novost v tem letu je podelitev oznake lokalne ponudbe Ljubljana Quality Local  trgovinam, ki imajo v svoji ponudbi več kot 50% izdelkov slovenskega porekla.

Oznako Ljubljana Quality Local 2017 je prejelo 35 trgovin in med njimi je tudi Slovenika, ki ima v svoji ponudbi 100% izdelkov slovenskega porekla!

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Srečno 2017!

4. 01. 2017 18:08

Slovenika, izložba slovenske ustvarjalnosti, postaja po dobrih 2 letih poslovanja vedno večja in bolj obiskana.

Na spletnem portalu www.slovenika.eu in v trgovini Slovenika na Gornjem trgu 4 v Ljubljani se tako predstavlja že 123 malih slovenskih ustvarjalcev in proizvajalcev s 614 vrstami slovenskih izdelkov za dom, družino, kulinariko in nego. Vsak slovenski izdelek ima v povprečju 2,7 variacije barv, okusov, velikosti, polnil, tako da lahko izbirate med 1681 slovenskimi izdelki. 

Preberi več
Posted in Splošno By Matija Čuk

Slovenika v TV Dnevniku

19. 12. 2016 20:13

V nedeljo smo v Dnevniku RTV 1 gledali prispevek novinarke Sarah Neubauer o prazničnem obdarovanju. 

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174444293

Ste morda opazili naša posebej zavita darila? Letos nam je naša Sonja naredila darilne vrečke iz blaga, ki so uporabne tudi po tem, ko jih obdarovanec odvije. Na ta način v Sloveniki prispevamo k varovanju okolja.

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

V Sloveniki smo za vse svoje bližnje že naredili seznam za novoletna darila oz. božična darila, ste ga tudi vi? Letos smo uporabili formulo za izbor popolnega darila. Ja, prav berete, tudi za izbor darila obstaja matematični algoritem! Glasi se tako:

4R + 2E - OŽ = PD           (R-razmišljanje, E - empatija, OŽ - osebne želje, PD - popolno darilo)

Seštejte 4 enote časa razmišljanja o obdarovani osebi in 2 enoti časa empatije, ki jo čutite do nje ter odštejte svoje osebne želje in evo - dobili ste popolno darilo.

Za vas smo pripravili ideje za novoletna darila, ideje za božična darila, ideje za darila kar tako - skratka za PDje. 10 idej za darila lahko preberete v članku, če kliknete spodaj na Preberi več.

In, ko končno najdemo popolno darilo za osebo, ki nam veliko pomeni, nastopi še en izziv. Kako ga zaviti? Za vse tiste, ki ste vedno v stiski s časom in doma nimate vsega potrebnega za zavijanje, smo s pomočjo naše šivilje Sonje pripravili darilne vrečke iz blaga. Božično in novoletno potiskan lan, bombaž in svetlečo umetno svilo prevežemo v darilni paket ali stisnemo v novoletni mošnjiček in vaš PD bo že na prvi pogled popolno darilo!Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Katalog slovenskih poslovnih daril 2016/2017 vsebuje uporabne izdelke, ki so bila oblikovani, razviti in izdelani v Sloveniji. Njihovi avtorji so v večini mladi zasebniki, podjetniki ter mala podjetja, ki so na začetku svoje poslovne poti, med njimi pa najdemo tudi nekaj uveljavljenih družinskih podjetij. 

poslovna darila

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Slovenika je Prava ideja!

1. 07. 2016 19:48

V oddaji Prava ideja, ki je bila na sporedu v četrtek, 23.6.2016, se je predstavila tudi Slovenika!

Edita Cetinski, voditeljica oddaje, je Sloveniko predstavila takole: "Inovativni izdelki Slovenije so zdaj zbrani na enem mestu - Slovenika je trgovina, kjer prodajajo izključno slovenske izdelke in združujejo proizvajalce, ki ustvarjajo izdelke v manjših serijah."

Minuto za novo idejo si lahko ogledate tukaj:  http://4d.rtvslo.si/arhiv/prava-ideja-prispevki/174413186

Preberi več
Posted in Splošno By Matija Čuk

Slovenika postaja vse bolj obsežna trgovina, kjer so doma izključno slovenski izdelki.

Junija 2016 se na spletni platformi www.slovenika.eu predstavlja 100 slovenskih ustvarjalcev in malih proizvajalcev in njihovih 1515 slovenskih izdelkov za dom, družino, kulinariko in nego. Izložba slovenske ustvarjalnosti je res raznolika in del te ponudbe si v živo lahko ogledate tudi v Sloveniki na Gornjem trgu 4 v Ljubljani.

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Dan sivke - fotoreportaža

26. 05. 2016 22:01

V soboto, 21.5.2016 smo pred Sloveniko na Gornjem trgu v Ljubljani postavili parni kotel, destilator in separator in pričeli s proizvodnjo eteričnega olja in hidrolata iz sivke.

Najprej smo seveda imeli cel teden priprav. Začelo se je s peko sivkinega peciva.

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Medtem ko je Festival sivke na Krasu v juniju postal že tradicionalna prireditev, saj ga bodo letos Kraševci organizirali že sedmič in so si tudi Štajerci omislili Praznik štajerske sivke v Staršah pri Mariboru, pa Ljubljana kakšne podobne prireditve še ni imela. Vsaj ne do 21.5.2016.

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk

Slovenika postaja vse bolj obsežna trgovina, kjer so doma izključno slovenski izdelki.

Januarja 2016 se na spletni platformi www.slovenika.eu predstavlja že 82 slovenskih ustvarjalcev in proizvajalcev in njihovih 1480 slovenskih izdelkov za dom, družino, kulinariko in nego. Izložba slovenske ustvarjalnosti je res raznolika in del te ponudbe si v živo lahko ogledate tudi v Sloveniki na Gornjem trgu 4 v Ljubljani.

Preberi več
Posted in Splošno By Maruša Čuk
Ustvarjeno ob Dodano ob Nastavite padajočo smer
Stran:
  1. 1
  2. 2